Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Modern interieur

Kunst aan de muur


Kunst aan de muur, geen woninginrichting kan er genoeg van hebben. De vraag is wat voor kunst wil je aan joúw muur hangen? Dé perfecte kunst aan de muur bestaat namelijk niet. Wil je een mooie schilderij? Of foto op canvas? Of vind je het leuker om fotolijstjes op te hangen van jouw dierbaren? Een mix van al die mogelijkheden is natuurlijk ook een optie. Hang iets op waar vooral jij je lekker bij voelt.
Probeer gewoon eens wat uit, soms kan dat voor verrassende effecten zorgen.

De meest traditionele vorm van kunst aan de muur is de schilderij. Ze bestaan er in verschillende vormen en maten. Groot, klein, modern, abstract, noem maar op. Neem zeker ook een kijkje bij AaartNL, een online moderne kunst galerie en kunsthandel van kleurrijke, vrolijke en moderne schilderijen.

Posters zijn anno 2017 eigenlijk niet meer weg te denken uit de wereld van interieur & design. Het aanbod is dan ook enorm toegenomen. In welke interieur webshop zijn wel leuke prints en posters te koop. En je kunt ook altijd je eigen posters of canvas kunstwerken laten drukken.

Een aantal tips voor het ophangen van kunst aan de muur

 • Je kunt één schilderij of twee schilderijen ophangen. Maar je kunt ook een grote collage maken met meerdere schilderijen, posters of zelfs andere vormen van kunst aan de muur.
 • De afstand tussen de verschillende kunstwerken is erg belangrijk. Een te grote afstand kan de compositie te niet doen, terwijl een te kleine afstand ervoor kan zorgen alsof het lijkt of de lijsten in elkaar overlopen.
 • Bij een effen muur is veel mogelijk. Maar bij een patronen muur of een muur met verschillende kleuren, is het belangrijk de lijsten daarop af te stemmen.
 • Ooghoogte is het uitgangspunt.

Creatieve kunst aan de muur

Kunst aan de muur is meer dan alleen grafisch zoals dat het geval is bij schilderijen, posters en prints. Juist omdat het gaat om kunst zijn de mogelijkheden oneindig. Denk aan geweien, veren, bladeren, vloerkleden, gehaakte kunstwerkjes, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Kunst aan de muur - Keep calm and carry on poster | Inrichting-huis.com
  16 september 2010 at 11:35

  […] hoe je de Keep calm and carry on poster als kunst aan de muur kan ophangen? Klik […]

 • Reply
  Slaapkamer met kunstmuur | Inrichting-huis.com
  14 december 2010 at 11:33

  […] weten over kunst aan de muur? Bekijk hier de […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.