Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kinderkamer op zolder van Arsene
Kinderkamer inspiratie Scandinavisch interieur

Kinderkamer op zolder van Arsene


Isabelle en Matthew hebben hun droomhuis gevonden, op de bovenste verdieping van een oud gebouw in Parijs. Ze zijn beiden architecten en besloten om het geheel plat te gooien en het helemaal te verbouwen. De kinderkamer van hun zoontje van 4, Arsene, vind je op de bovenste verdieping onder het dak.

Kinderkamer op zolder van Arsene

Via latelierdarchi.fr

Warme kleuren

Waar veel Scandinavische kinderkamers vooral heel erg wit zijn, houdt Isabelle juist van iets donkere kleuren. De architecte vindt donkere kleuren lekker warm. Daarom heeft ze de muren in kamer van Arsene een mooie doffe groene kleur gegeven. Deze vormt een mooie combinatie met de warme houten vloer en donkere houten balken aan het plafond. Ook de oranje deur, het deurkozijn en de warme groene vloerkleed passen er helemaal bij.

Heel donker is het niet. In het schuine dak hebben ze namelijk een kleine dakraam gemaakt, waardoor het natuurlijk zonlicht overdag door kan dringen tot de kamer.

Het leukste van de kinderkamer is de op maat gemaakte houten hut, die natuurlijk ontworpen is door Isabelle zelf. Deze hut heeft naast de functie als kinderbed ook opbergkasten met lades aan de onderkant.

Kinderkamer op zolder van Arsene

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.