Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kinderkamer inspiratie

Kinderkamer met planeten thema


Het is altijd leuk om een thema te creëren voor de kinderkamer. Denk hierbij altijd dat het een thema moet worden dan niet alleen jou zal aanspreken. Het is veel belangrijker dat het je kind zal moeten aanspreken. Het is tenslotte zijn kinderkamer. Jij hebt natuurlijk wel het een en ander in te brengen, maar uiteindelijk moet hij eigenlijk het laatste woord hebben.

Kinderkamer met thema planeten

Vind je kind sterren fascinerend? Dan is er niets leuker dan een kinderkamer met het thema planeten. Het leuke hierbij is dat het nog niet eens zo moeilijk hoeft te zijn. Neem onderstaand voorbeeld.
Of je gaat naar de winkel voor een behang van het heelal, maar het is nog veel leuker als je het zelf gaat maken. Verf het behang van de kinderkamer tussen donkerblauw en zwart. Vervolgens kan je het gloedeffect creëren met een simpele spuitpus.

Ten slotte moeten de planeten geplaatst worden. Als je een beetje creatief bent, kan je al bedenken hoe je dit kan maken. Gewoon een paar ballen verzamelen van verschillende formaten. Bijvoorbeeld een voetbal, een basketbal, een tennisbal etc. Zaag het doormidden en bewerk het helemaal naar je eigen zin. Met een beetje lijm en spijkers kom je al heel ver met het werkelijk plaatsen van de planeten. Zo simpel kan een kinderkamer zijn.

Kinderkamer met planeten thema

Kinderkamer accessoires

Met accessoires kan je het thema van de kinderkamer nog verder versterken. In dit geval hebben ze een mooie sterrenkijker geplaatst. Wat ook leuk kan zijn, zijn die ‘glow in the dark’ sterren die je bijvoorbeeld makkelijk tegen het plafond kan plakken. En als het donker is, geven die licht.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.