Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting
Binnenkijken Modern interieur

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting


Wie is Jolien van yourlifestyleguide.nl?

25 jaar, samenwonend met mijn vriend in een appartement verdeeld over twee verdiepingen in een oud pand in Rotterdam.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik vestigingsmanager bij een instituut voor studiebegeleiding, bijles, remedial teaching en onderzoek. Daarnaast blog ik op www.yourlifestyleguide.nl een blog over de leuke dingen in het lezen als reizen, eten en interieur.

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn baan is erg afwisselend en daarom begint elke dag anders. De wekker gaat meestal rond half 8 en de eerste afspraken vinden tussen 09:00 en 10:00 uur plaats. We hebben verschillende vestigingen, waardoor ik vaak op andere locaties te vinden ben. Ik verplaats me per fiets tussen de vestigingen. ‘S middags ben ik op mijn eigen vestiging te vinden waar ik een middag in goede banen leid. Er zijn dan meestal rond de 15 kinderen in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar en ongeveer 3 begeleiders die hen kunnen helpen.

En je vrije dag?
Op een vrije dag doe ik vaak poging tot uitslapen, wat eigenlijk nooit lukt. De dag vul ik ik het liefst met het uitzoeken van een lekker recept en uitgebreid koken. Ook vind ik het leuk om met vrienden af te spreken in een leuke wijnbar of restaurant of bezoek ik een woonwinkel. Ik probeer altijd zoveel mogelijk uit mijn vrije dagen te halen, maar eens in de zoveel tijd doe ik helemaal niks. Beetje opruimen in huis, bloggen, onder een deken twee films achter elkaar kijken en meer van dat soort knusse en ontspannende dingen. Dat heeft een mens af en toe ook nodig toch?

Wat betekent woninginrichting voor jou?

Mijn passie voor interieur heb ik van mij oma. Zij is al zo lang ik haar ken bezig met interieur. De ene week wil ze een muur of deur in een andere kleur schilderen en dan wil ze een nieuw tafeltje of een kast. Ik weet nog dat het vroeger bijna elke maand wel een keer raak was. Ze had dan alle meubels en accessoires in haar huis een andere plek gegevn. Met haar bezocht ik kleine interieurwinkeltjes en brocantemarkten en door haar ben ik opgegroeid met een passie voor interieur. Wooninrichting is erg belangrijk voor me. Het maakt een huis echt thuis. Als je je eigen spullen in een huis zet en er je eigen stempel op kan drukken laat een interieur zien wie er in een huis woont.

Hoe zou jij jouw woninginrichting omschrijven?

Modern met een knus gevoel. Kernwoorden: wit, hout, metaal, roze en groen

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?

Alle oude serviesstukken die ik van mijn oma of moeder heb gekregen. Ook zou ik de lamp van Ingo Maurer die ik samen met mijn vriend kocht voor geen goud willen missen en gaat mijn aller eerste schilderij nog mee naar het bejaardentehuis. Het is een groot roze werk van Maureen Knobben. Een geweldige Twentse kunstenares.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Woonmagazines, websites en andere blogs. Mijn oma blijft met haar interieur daarnaast een grote inspiratiebron.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Marktplaats! Ik koop heel veel via marktplaats. Ik heb daar o.a. onze eettafel met vier witte vlinderstoelen op de kop getikt voor 25 euro. Verder kom ik regelmatig bij Kitsch & Kunst in Rotterdam om inspiratie op te doen. Loods 5 vind ik soms ook leuk net als IKEA en als ik in Twente ben (geboortestreek) bezoek ik altijd De Prinsenhof in Borne.

Jouw tip voor de lezer?
Heb lef! Doe waar jij je goed bij voelt en wees niet bang voor kleur in je interieur. Fijn is wel als je de basis licht houdt. Dus witte muren en een goede vloer. Op die manier kan je eindeloos blijven veranderen. Met een paar nieuwe kussens en wat kaarsen in een bepaalde tint, geef je zo een heel ander gevoel aan je huis.

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Jolien van yourlifestyleguide.nl en haar woninginrichting

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.