Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Inspiratie voor onze tuin!
Tuin inspiratie

Inspiratie voor onze tuin!


Zoals jullie waarschijnlijk al wisten, waren we een tijdje geleden op zoek naar een nieuw huis. Omdat we in verwachting waren leek het ons echter handiger om de zoektocht te staken. Een verhuizing en een zwangerschap vormen immers geen goede combinatie. Nu de kleine er is, willen we onze huizenjacht voortzetten. En heel stiekem hebben we een huis op het oog. Een super leuk huisje voorzien van een kleine tuin!

Een tuin was een van onze wensen voor onze volgende woning. Althans, we wilden een iets grotere buitenruimte hebben, die aan de keuken of woonkamer grenst. Op die manier is het bijvoorbeeld ook praktischer om een BBQ te houden. En dat was dus het geval bij het huis die wij op het oog hebben.

Inspiratie voor onze tuin!

Inspiratie voor onze tuin!

Bij The Design Files kwam ik een tuin tegen, wat voor ons een grote inspiratiebron is. Niet zozeer het ontwerp of inrichting van de tuin zelf, maar meer de manier hoe de woonkamer aan de tuin grenst.

Tuin aan de woonkamer

De inspiratietuin is van Kim Victoria, een juwelier uit Melbourne die samen met haar man Stuart Beer in een super leuk gerenoveerd huisje woont. Ze woonden er al tien jaar, totdat ze besloten om het eens flink te verbouwen. Een van de aanpassingen die ze hebben doorgevoerd is de tuin, én de manier hoe je vanuit de woonkamer de tuin kan bereiken.

Harmonica deuren

De gehele buitenmuur in de woonkamer hebben ze volledig verwijderd en deze vervangen door zogenaamde harmonica deuren. Iets waar ik een tijdje terug al over had geschreven. Het zijn van die super stoere deuren, die je helemaal open kunt schuiven, vergelijkbaar met het schuiven van een harmonica. Als deze harmonica deuren volledig open zijn geschoven, vormt de tuin als het ware een verlengde voor je woonkamer en kan je volop genieten van de buitenruimte. Dat willen wij dus ook!

We moeten alleen nog wel even kijken naar ons budget en wat de kosten daarvan zijn, want volgens mij zal dat niet goedkoop zijn. 🙂

Kim en Stuart hebben hun tuin volledig bekleed met mooie houten vlonders. Ze hebben bovendien met dezelfde houten vlonders een stoere vaste bank ontworpen. Prachtig!

Inspiratie voor onze tuin!

Inspiratie voor onze tuin!

Inspiratie voor onze tuin!

Bron: Thedesignfiles.net | Fotografie: Eve Wilson

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.