Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Inloopkast in slaapkamer klein appartement Berlijn
Inloopkast inspiratie

Inloopkast in slaapkamer klein appartement Berlijn


Deze inloopkast, in hoeverre je het een inloopkast kan noemen, behoort tot een klein charmant appartement gelegen in Berlijn. Met een woonoppervlak van slechts 53m2, kregen de interieur architecten van Mela & Venamo de opdracht om het mooi in te richten. Ondanks de beperkte ruimte, wilde de eigenaar hoe dan ook een inloopkast hebben. Een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Zie hieronder het resultaat voor de gekozen oplossing.

Inloopkast in slaapkamer klein appartement Berlijn

Via Freshome | Fotografie: Teemu Lehmusruusu

Inloopkast zelf maken

Het appartement had slechts één kamer, dus er zat niets anders op om de inloopkast in de slaapkamer te integreren. Vanwege de lengte van de slaapkamer is dit zeker niet onmogelijk. Voordeel is dat de ruimte erg licht is door de ramen en openslaande deuren naar het balkon. Bovendien is het voorzien van een hoog plafond. Alles lijkt dan veel ruimtelijker.

Wat ook bijzonder is, is dat er niet gekozen is voor een standaard inloopkast die je bijvoorbeeld ook bij IKEA kan kopen. Ze hebben gekozen om er zelf één te maken. Met ijzeren kettingen hangt een lange rode buis aan het plafond. Deze dient als een kledingrek waar kleding opgehangen kan worden. Denk aan jassen en overhemden. Voor spullen als ondergoed en sokken zijn er een aantal ladekasten geplaatst onder de rek. Daarnaast is er ook nog een grote schatkist geplaatst. Hier kunnen overige spullen worden opgeborgen.

Zo zie je maar weer dat je met een beetje creativiteit en handigheid een leuke inloopkast kan creëren.

Inloopkast in slaapkamer klein appartement Berlijn

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.