Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Inloopkast inspiratie

Inloopkast IKEA zelf bouwen


Een inloopkast ontwerpen in een kleine slaapkamer lijkt misschien een onmogelijke droom. Maar het kan wel. Je kan dat natuurlijk op heel veel verschillende leuke manieren doen. Vandaag willen we laten zien hoe je dat heel eenvoudig kunt doen met de PAX kasten van IKEA. Met een PAX IKEA inloopkast kan je de kamer verdelen en je opbergruimte verdubbelen. In één middag, en zonder interieurontwerper of architect. Mia Gustavsson, interieurontwerper van IKEA laat in onderstaand filmpje zien hoe je in een gewone slaapkamer een inloopkast kan maken.

IKEA inloopkast zelf bouwen

IKEA inloopkast in slaapkamer

Het goede nieuws is, is dat je gelukkig niet hoeft te verbouwen. De inloopkast creëer je als het ware door de slaapkamer te verdelen met de PAX garderobekasten van IKEA. Omdat de ruimte al niet te groot is, zijn er geen deuren gebruikt. Je hebt dus een open inloopkast. Om je kleding toch te kunnen beschermen tegen bijvoorbeeld stof, kan je gordijn ervoor hangen. Naast dat het ruimte bespaart, is dat ook nog eens goedkoper.

Ook de lange muur is goed benut. Daar hebben ze namelijk haken opgehangen, waar losse haken aan gemonteerd zijn. Handig voor het ophangen van losse kledingstukken of accessoires zoals tassen en hoeden.

Wat heb je nodig?

Bedwand behang

Zoals te zien is de achterkant van de inloopkast tevens de wand waar het bed tegenaan wordt gezet. Het leuke is dat ze deze wand hebben behangen. Je kunt er verschillende soorten behang voor kiezen. Ze hebben in dit voorbeeld gekozen voor behang een vrolijk patroon met bomen illustraties. Zowel links als rechts van het bed zijn bovendien twee dezelfde kasten geplaatst. Hoge kasten met nóg meer opbergruimte. De onderste gedeeltes zijn open gelaten, zodat zoals nachtkastjes gebruikt kunnen worden. Ook handig!

IKEA inloopkast zelf bouwen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.