Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Klassiek interieur Landelijk interieur

Ineke van den Berg & de inrichting van haar huis


Wie is Ineke van den Berg?
Interieurstyliste, getrouwd met Evert Jan en moeder van 2 zoons van 18 en 15 en een dochter van 13. Ik heb mijn sinds 2001 mijn eigen woonadviesburo, &Styling Interieur en kleuradvies. Daarvoor heb ik vele jaren in de woonbranche gewerkt. Bij het geven van advies hou ik niet vast aan mijn persoonlijke stijl, maar probeer die sfeer neer te zetten die past bij de wens van de opdrachtgever. Eenvoud en Evenwicht in Stijl.

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Iedere dag is anders. Ik begin wel altijd met het opstarten van mijn laptop rond half 9. Lees en beantwoord mails.  Daarna begin ik aan mijn opdrachten. Tekenen, plannen bedenken, kleuren en materialen. Ik ga naar klanten toe, interieurbeurzen, interieurwinkels, op zoek naar de juiste producten en materialen.

En je vrije dag?
Mijn werk voelt niet als werken. Ik voel me altijd vrij. Maar als ik niet voor een opdracht bezig ben, ga ik de stad in, ga in mijn eigen huis dingen veranderen, vriendinnen bezoeken of met een boek of (woon)tijdschrift op de bank.
Ook mag ik graag brocantemarkten en -winkeltjes bezoeken.

Wat doe je het allerliefste?
Dat wat ik nu doe. Mijn werk als interieurstyliste en samen met mijn man het runnen van ons gezin.

Beschrijf eens de inrichting van jouw huis?
De inrichting van ons huis is stoer, sober, chic. Een mix van landelijk, klassiek en een beetje brocante.
We houden van de vergrijsde kleuren en de matte, niet egale uitstraling van kalkverf. Al onze wanden zijn hier mee geschilderd. We gebruiken het liefst natuurlijke materialen, zoals hout, linnen maar ook beton.
In de badkamer hebben we tadelakt wanden. Ook hebben we nergens wandtegels gebruikt, maar de wanden waar nodig behandeld met een zeer matte vernis.

Je mag één ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
Mijn wespentaille paspop die ik jaren geleden in Frankrijk heb gescoord. Of het antieke kastje wat we van Evert Jans oma hebben geërfd.Ik kan niet kiezen.

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Overal. Woonbladen en – boeken, winkels, gewoon op straat, als we op vakantie zijn in het buitenland.

Jouw tip voor de lezer?
Laat je niet te veel beïnvloeden door de trends, maar volg je eigen stijl.

Inrichting van het huis van Ineke

Inrichting van het huis van Ineke

Inrichting van het huis van Ineke

Inrichting van het huis van Ineke

Inrichting van het huis van Ineke

Inrichting van het huis van Ineke

Inrichting van het huis van Ineke

Inrichting van het huis van Ineke

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.