Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Hairpin poten
Industrieel interieur Meubels Tafels Wooninspiratie

Hairpin poten


Je hebt ze vast weleens gezien, hairpin poten. Ze staan misschien beter bekend onder de Engelse benaming als hairpin legs. Het leuke van hairpin poten, is dat je ze eigenlijk voor alle meubelen kunt gebruiken. De eettafel is wellicht het populairst, maar ze passen ook uitstekend onder een salontafel, een ladekast, een commodekast, een kruk, een stoel en zelfs onder een fauteuil zijn ze geschikt. Het is tevens een leuke manier om je meubel een nieuwe stoere look te geven!

Hairpin poten

Hairpin poten

Hairpin poten

Hairpin poten worden meestal gemaakt van massief onbehandeld staal. Hierdoor krijgt je meubel meteen al een stoere industriële uitstraling. Vind je het té industrieel, dan kan je ze altijd nog bewerken of een kleurtje geven. Dit kan met wax, lak, olie of vernis.

Hairpin legs formaten

Omdat de hairpin legs voor meerdere meubelen ingezet kan worden, zijn er ook vaak verschillende formaten verkrijgbaar. Er zijn op internet ook een aantal leveranciers te vinden die de hairpin legs op maat maken.

Er zijn twee soorten hairpin poten die het meest gebruikt worden. Poten met twee punten en poten met drie punten. Logischerwijs zijn de hairpin legs met drie punten iets steviger dan de twee puntige poten. Daarom worden voor grotere meubelen zoals de eettafel of grote zware kasten de driepuntige poten gebruikt.

Hairpin poten

Hairpin poten

Hairpin poten

Hairpin poten

Hairpin poten

Hairpin poten

Hairpin poten

Bron: Stylemepretty.com | Westelm.com | Thefreshexchangeblog.com | Restyle.me | Sfgirlbybay.com | Chic-deco.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.