Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Industrieel interieur Modern interieur

Emile de Cock & Hilde de Lange & de inrichting van hun huis


Wie zijn Emile de Cock en Hilde de Lange?
Grafisch ontwerpers met eigen studio en tevens groot liefhebbers van oude, industriële ontwerpen. Met name van lampen! Wat begon met een eigen verzameling, eindigde in 2007 in het huidige 360volt.com; een webwinkel waar men terecht kan voor bijzondere, industriële lampen. Inmiddels weten we uit ervaring dat wat we zelf mooi vinden ook anderen aanspreekt, dit heeft geleid tot een behoorlijk uitgebreide collectie.

Hoe ziet een normale werkdag van jullie eruit?
Eerst een kop koffie op ons groene balkon. Daarna op de fiets naar de studio. Hier begint de dag meestal met mailen, besprekingen, ideeën verzinnen, uitwerken en ontwerpen. Het fijne aan onze studio is dat we hier ook onze lampenwerkplaats hebben. Het is goed om af en toe – tussen al het ontwerpwerk en organiseren door – achter je scherm vandaan te komen om je even op de lampen te storten. Eigenlijk zijn we altijd wel aan het werk, we hebben geen werk dat je buiten kantoortijden naast je neer legt; gelukkig niet!

En de vrije dag?
Op een vrije dag doen we ’s morgens het liefste helemaal niets. Rond het middaguur gaan we soms varen, een museum bezoeken of naar de Noordermarkt, om met de krant en een biertje te eindigen bij ‘de Kat’. We houden van lekker eten, ‘s avonds koken we dan ook vaak uitgebreid, maar we eten ook veel buiten de deur.

Wat doen jullie het allerliefste?
Eigenlijk precies wat we nu doen: helemaal zelf bepalen hoe, waar en wanneer we wat doen. We doen precies waar we zin in hebben en hebben erg veel lol in ons werk.

Beschrijf eens de inrichting van jullie huis?
We houden allebei van een huis waar weinig in staat; we houden van ruimte. Ons huis is dan ook redelijk minimalistisch ingericht. Dat wat er staat is met zorg uitgekozen en goed in de ruimte geplaatst. Helaas lukt ons dit niet altijd even goed, want we zijn echte verzamelaars. Veel ontwerpers die we kennen hebben daar last van: alles verzamelen wat je inspireert, waarvan je denkt er later nog is iets aan te hebben.

We  doen ons best het strak en eenvoudig te houden, een combinatie van oud (industrieel, rauw, originele materialen) en modern.

Waar halen jullie inspiratie vandaan?
Dat kan echt van álles zijn…vooral veel om je heen kijken! In alles wat je ziet kan iets zitten waardoor je een nieuw idee krijgt. Wanneer je los van je dagelijkse werkzaamheden bent kun je je ideeën echt de ruimte geven. Het klinkt cliché, maar het liefste gaan we dan ook vaak weg.

Jullie tip voor de lezer?
Kopieer geen interieur, verzamel het overal om je heen en niet bij één winkel. Creëer je eigen unieke plek!

Emile de Cock & Hilde de Lange

Emile de Cock & Hilde de Lange

Emile de Cock & Hilde de Lange

Emile de Cock & Hilde de Lange

Emile de Cock & Hilde de Lange

Emile de Cock & Hilde de Lange

Emile de Cock & Hilde de Lange

Emile de Cock & Hilde de Lange

Emile de Cock & Hilde de Lange

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Anoniem
  28 januari 2014 at 03:18

  You should take part in a contest for one of the most useful websites online.
  I most certainly will recommend this blog!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.