Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Egg chair


De Egg chair is ontworpen door Arne Jacobsen in 1985 voor het Radisson SAS hotel in Kopenhagen. Mede door het gebruik van state-of-the-art materiaal, is de Egg chair typisch gemaakt in de stijl van Jacobsen, waar de organische vorm met comfort wordt gecombineerd.

Vermoedelijk werd Jacobsen geïnspireerd door Eero Saarinen’s “Womb chair”. Echter is de Egg chair in veel opzichten, een completer ontwerp.

Egg Chair bank

De Egg chair werd (net als een ander ontwerp van Jacobsen ‘Swan’) op een gegeven moment ook gemaakt als bank. Echter werd deze niet zo vaak geproduceerd. De reden voor de beperkte productie, naast de wens voor exclusiviteit, is de moeilijkheid van het produceren van de Egg bank. De Egg bank is iets te groot om gedekt te worden door 2 hele koeienhuiden. Voor de Egg chair was dit net voldoende.

Egg Chair het ontwerpicoon

In de tussentijd is de Egg Chair uitgegroeid tot een internationaal ontwerpicoon, en zijn er verschillende varianten te vinden.

In Londen is de Egg chair weleens gebruikt als onderdeel van het redesign van de McDonald’s locaties.

Egg Chair in zeer exclusieve uitvoering

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Egg Chair, wordt het in een oplage van 999 Egg Chairs uitgebracht in een zeer exclusieve uitvoering. Met een voorzijde van chocoladebruin leer, een achterzijde van suède en een massief bronzen voet, is de met de hand gegraveerde Egg Chair een must have voor iedere liefhebber.

Egg chair

Egg chair

Egg chair

Egg chair

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.