Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Eames rocking chair replica
Binnenkijken Modern interieur

Eames rocking chair


Deze door iedereen geliefde schommelstoel van Vitra, ‘Eames rocking chair’ genaamd, werd in 1950 ontworpen door het bekende design duo Charles & Ray Eames.

De Eames rocking chair werd voor het eerst gepresenteerd bij de wedstrijd “Low Cost Furniture Design” van het Museum of Modern Art in New York. Het is gemaakt van polypropyleen, die meer zitcomfort geeft dan de oorspronkelijke glasvezel.

Eames rocking chair

Eames rocking chair replica

Vind jij de Eames Rocking Chair ook zo mooi? Maar is de originele versie te duur voor jou? Wellicht is een Eames Rocking Chair replica een optie voor jou.
Deze zijn al verkrijgbaar voor slechts €127,-!

Klik op onderstaande banner om deze Eames Rocking Chair replica te bekijken en of te kopen.

Eames rocking chair replica

Eames rocking chair als schommelstoel

De Eames rocking Chair verschilt in principe niet veel van de DAW en de DAR. Ze beschikken namelijk over dezelfde zitschelp. Het verschil is dat de Eames rocking chair over 2 twee glijders van blank gelakt hout beschikt, wat hem tot een bijzondere schommelstoel maakt.

Eames rocking chair in verschillende kleuren

De originele Vitra Eames rocking chair is verkrijgbaar is de kleuren Mosterd, Oceaan, Basic dark, Creme, Stone White, Mauve grijs, Rood en last but nog least, Wit!

Officiele naam van de Eames rocking chair

Het wordt door iedereen anders genoemd. De een noemt het de Rocking chair, de ander de Vitra schommelstoel. Maar de officiele naam van de Eames rocking chair is ‘Rocking Armchair Rod Base’. Afgekort is dat ‘RAR’.

Eames rocking chair

Eames rocking chair

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  6x Schommelstoel | Inrichting-huis.com
  23 mei 2016 at 11:00

  […] een schommelstoel denk ik persoonlijk als eerste aan de super populaire Eames Rocking Chair. Voor mij is dat één van de mooiste schommelstoelen en zit dan zéker ook in mijn top vijf. Maar […]

 • Reply
  Verbouwd loft appartement uit 1314(!) | Inrichting-huis.com
  13 juni 2017 at 19:35

  […] houten boomstamtafel, de zwarte hanglampen boven die tafel, de stijlvolle Vitra Eames stoelen, de Eames rocking chair, de Eames lounge chair de mooie vloerkleden, noem maar […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.