Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Droom woonkamer van oude boerderij
Woonkamer inspiratie

Droom woonkamer van oude boerderij


Vandaag wil ik jullie inspireren met een fantastische woonkamer. Een droom woonkamer, en misschien wel de mooiste woonkamer die ik ooit heb gezien. Het is ontworpen door de Italiaanse interieur ontwerper Paola Navone, die in Umbria in Italië een indrukwekkende verbouwingsproject heeft gerealiseerd. Vroeger was dit een oude magazijn van een zijderups boerderij, wat later werd gebruikt als ruimte om tabak te drogen. En kijk nu eens naar deze fantastische woonkamer. Wow!

Droom woonkamer van oude boerderij

Hoge schuine plafond met houten balken

In de woonkamer zijn de oude details het beste zichtbaar van de oude boerderij. Het super hoge plafond met het schuine dak en houten balken. Deze zijn nu gerestaureerd en mooi wit geschilderd. Dit is tijdens de verbouwing bovendien verstevigd door dikke witte ijzeren balken.

Rustiek hout

Wat ik erg mooi vind in deze woonkamer, is de combinatie tussen al het wit en de rustieke houten elementen. De houten elementen komen bijvoorbeeld terug in delen van het plafond, de prachtige rustieke houten vloer en de houten salontafel en eettafel.

Over de eettafel gesproken. Deze is natuurlijk ook fantastisch. Met een lengte van misschien wel vier of vijf meter en omringd door stoelen in verschillende kleuren en stijlen. Boven de eettafel hangt een vijftal witte hanglampen. En wat het nóg bijzonderder maakt, is dat de vloer onder de eettafel bestaat uit verschillende vijfhoekige tegels in verschillende tinten grijs. Dit is tussen de rustieke houten vloer gelegd. Prachtig!

Droom woonkamer van oude boerderij

Droom woonkamer van oude boerderij

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Ingelise
    8 augustus 2014 at 18:25

    Wat prachtig zeg! De combinatie van wit met die donkere houten vloer is echt perfect. Ik heb eens een beetje rond gekeken op internet voor zo’n houten vloer. Deze lijkt mij wel erg mooi: http://www.houtenvloerenshop.nl/verouderde-multiplank. Jammer dat je toch niet snel aan zo’n hele verouderde vloer komt. Dat geeft toch wel een beetje extra sfeer. Maarja, dan moeten we die vloer er gewoon heel lang in laten zitten!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.