Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Droog design


Droog design

Droog design is een designmerk ontstaan uit het Nederlandse designstichting Droog. In 1993 richtten Renny Ramakers en Gijs Bakker Droog op. Tijdens de internationele meubelbeurs in Milaan ‘Salone del Mobile’ presenteerden Renny en Gijs werk van jonge Nederlandse ontwerpers. De naam Droog is te danken aan de producten waarin het concept belangrijker is dan de vormgeving. Bovendien is de vormgeving te omschrijven als ‘nuchter’.

Met de no-nonsense en down to earth mentaliteit, werd Droog design al snel een van de meest invloedrijke spelers op het gebied van het definiëren en het positioneren van de Nederlandse vormgeving op internationaal niveau.

Droog design productie

Deelname aan de beurs in Milaan bleek zo’n succes, waardoor ze daarna hadden besloten om Droog Design op te zetten. Terwijl Droog design dus een eigen label is van Droog, verkopen zij ook werk van andere Nederlandse ontwerpers. Bijna elke Nederlandse ontwerper is te vinden in de collectie van Droog. Richard Hutten, Maarten Baas, Margriet Foolen, Aldo Bakker, Marcel Wanders, Jurgen Bey en Marijn van der Pol zijn enkele voorbeelden hiervan.

Droog design

Droog design producten

Bij Droog design kan je terecht voor echte klassieke Nederlandse ontwerpen, maar ook kleine woonaccessoires. De prijzen van de producten van Droog design kunnen dus vanaf een paar tientjes oplopen tot boven de duizend Euro. Naast het feit dat het hele mooie producten zijn, is Droog design ook een vorm van inspiratiebron.

De Droog design collectie bestaat momenteel uit meer dan 200 producten die ontworpen zijn door meer dan honderd ontwerpers. Deze mooie collectie wordt verspreid via de website, de Droog winkels in Amsterdam, New York en Tokio en een aantal retailers wereldwijd. Nieuwe ontwerpen worden vaak ontwikkeld en gepresenteerd in verband met tentoonstellingen, zoals de geknoopte stoel van Marcel Wanders.

Droog design

1 Comment

  • Reply
    fred hovens
    29 januari 2017 at 21:05

    Kunt u mij mailen, waar ik de losse gaspitten en evt. toebehoeren kan bestellen/kopen? Alvast bedankt voor de genomen moeite. Mvg Fred

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.