Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Dakterras stadstuin
Dakterras inspiratie

Dakterras stadstuin


Als je in het centrum woont van een grote stad, betekent het vaak dat je geen grote tuin hebt. Als je gelukt hebt, heb je een balkon, maar grote buitenruimtes zijn erg schaars. Maar zo nu en dan kom je tóch woningen of appartementen tegen die gezegend zijn met een fijne stadstuin of een luxer dakterras.

Dakterras stadstuin

Dakterras stadstuin

Dit dakterras is daar een heel mooi voorbeeld van. Een dakterras van een woning gelegen in het centrum van Sydney, waar grote buitenruimtes ook zelden voorkomen. Met behulp van de architecten van Adam Robinson Design hebben ze er een volwaardige buitenruimte van gemaakt.

Grijze stenen muren

Sterker nog, als je naar het formaat van het dakterras kijkt, kan je het zelfs vergelijken met een volwaardige tuin. Hoewel je beter uitzicht hebt, heb je hier ook te maken met de nodige privacy. Dit is te danken aan de hoge stenen muren, die volledig donkergrijs zijn geschilderd.

Dakterras stadstuin

Donkergrijs is tevens dé belangrijkste kleur van dit dakterras. Aan de muur hangen bijvoorbeeld twee haken, die bedoeld zijn om de twee grote grijze zitzakken aan te hangen. Het donkergrijs is gecombineerd met grote lichte vloertegels, terwijl de vele mooie planten voor een het nodige groen en natuur zorgen.

Er is ook een hele grote houten tuintafel geplaatst, waar maar liefst tien stoelen aan geschoven zijn. En met de luxe moderne buitenkeuken, is dit hét perfecte buitenruimte geworden voor een gezellig bbq feestje!

Dakterras stadstuin

Dakterras stadstuin

Dakterras stadstuin

Dakterras stadstuin

Dakterras stadstuin

Fotografie: Natalie Hunfalvay

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    [INTERIOR] Outdoor spring inspiration – [ JULIA VITA ]
    22 maart 2016 at 21:09

    […] Foto 1: Inrichting-huis – Foto 2: Inrichting-huis – Foto 3: Houzz – Foto 4: Inspirowani Natura – Foto 5:  House Doctor – […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.