Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Compacte inloopkast van klein appartement in New York
Inloopkast inspiratie

Compacte inloopkast van klein appartement in New York


Deze compacte inloopkast heb ik gevonden in de portfolio van Studio Garneau. Het ontwerpbureau heeft de interieur inrichting van een klein appartement van slechts 60m2 in New York ontworpen. Het doel was om een clean en simpel ontwerp te leveren, waarbij licht en ruimte een belangrijke factor waren. Het kleine appartement moest daarom vooral ook ruimtelijk functioneel zijn, met het oog op de 60m2 aan woonoppervlak. Eén van de wensen van de bewoner was een inloopkast, wat tóch wel een uitdaging was in zo’n klein appartement.

Compacte inloopkast van klein appartement in New York

Door het gebruik van slimme oplossingen, waarbij elke centimeter aan ruimte werd benut, zijn het de ontwerpers gelukt om een mooi en functioneel appartement te ontwerpen en in te richten. En mét een inloopkast!

Slimme ideeën

De compacte inloopkast bevindt zich naast de badkamer en bestaat uit twee delen. De ene helft is eigenlijk een grote inbouwkast met grote dikke kastdeuren. En aan de rechterkant tref je het grootste en belangrijkste gedeelte van de inloopkast. Hier is vooral goed gebruik gemaakt van de diepte van de ruimte. De deur van de inloopkast gaat bijvoorbeeld ook open naar de inloopkast toe. Wanneer je deze deur open doet, gaat de verlichting van de inloopkast automatisch aan.

Van de binnenkant van de deur is een schoenenrek gecreëerd, terwijl je in de binnenkant van de inloopkast kledingrekken en kasten ziet voor alle kleding, tassen en accessoires.

Wat ik ook erg mooi en stijlvol vind, is dat de gehele binnenkant van de inloopkast eigenlijk alleen bestaat uit hout. De vloer, de kasten, de muren en zelfs het plafond zijn allemaal bekleed met hetzelfde soort stijlvolle hout.

Compacte inloopkast van klein appartement in New York

Compacte inloopkast van klein appartement in New York

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.