Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Modern interieur

Coconut chair


De Coconut chair is ontworpen door George Nelson. Nelson is in 1908 geboren in Hartford, Connecticut, VS. Hij studeerde architectuur aan de Yale University. Dankzij een beurs kan hij van 1932-’34 studeren aan de Amerikaanse Academie in Rome. In Europa maakt hij kennis met de gebouwen en protagonisten van de moderne kunst.

In 1935 treedt hij toe tot de redactie van Architectural Forum, waarvan hij tot 1944 deel uitmaakt. In 1944 publiceert hij daarin een fundamenteel artikel over woningbouw en meubeldesign, waarmee hij de aandacht trekt van D.J. DePree, chef van de meubelfabrikant Herman Miller.

Korte tijd later wordt George Nelson ontwerpdirecteur van Herman Miller. In deze functie, die hij tot 1972 bekleedt, groeit hij uit tot een sleutelfiguur op het gebied van Amerikaans design; hij haalt Charles en Ray Eames, Isamu Noguchi en Alexander Girard bij Herman Miller.

De samenwerking met Vitra begint in 1957. Bovendien leidt hij sinds 1946 zijn eigen vormgevingsbureau en maakt hij enkele ontwerpen die worden gezien als iconen van de ‘Mid-Century-Modern’-stroming.

Typische jaren 50 Coconut chair

De Coconut chair is typerend voor het design van de jaren ’50: humoristische toets, strakke vormen en een sober materiaalgebruik. Nelson zelf vergeleek zijn stoel met een in acht partjes gehakte kokosnoot, maar dan met omgekeerde kleuren: de zitschaal van kunststof is wit en de uit één stuk gemaakte bekleding is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Door terug te grijpen naar de natuurlijke, ruime vorm van een schaal ontwierp Nelson een uitnodigende, comfortabele fauteuil die de gebruiker in de meest uiteenlopende zithoudingen alle ruimte laat.

Coconut chair uitvoeringen

Het onderstel van de Coconut Chair van Vitra is leverbaar met glijders speciaal voor zachte vloerbedekking en viltglijders speciaal voor harde vloeren.

De Coconut Chair is ook leverbaar in de uitvoering met een leren bekleding. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over deze uitvoering, kiest u dan onder het kopje afmeting uw gewenste uitvoering of neem contact met ons op, dan zorgen wij voor de aanvulllende informatie omtrent de Coconut Chair.

Coconut chair

Coconut chair

Coconut chair

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.