Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Brocante


Brocante of antiek?

Brocante zijn spullen uit vroeger die in trek zijn. Een ander woord voor brocante is curiosa of in gewoon Nederlands ‘zeldzaam’. Brocante is net geen antiek. Voor antiek moet het namelijk iets met bepaalde artistieke of culturele waarde zijn van minstens 100 jaar oud. Voor brocante stelt men die limiet niet. Maar het zijn vanuit een bepaald oogpunt interessante ‘hebbedingetjes’ en ‘curiosa’, waarvan vele dingen slechts sentimentele waarde hebben.

Brocante is doorleefd

Brocante kan bestaan uit allerlei gebruikte doorleefde spullen, zoals meubels, aardewerk, porselein, glaswerk, smeedijzer etc. De term Brocante komt oorspronkelijk uit Frankrijk en betekent letterlijk “rommelmarkt”. De rommelmarkt is de handel van gebruikte voorwerpen, eigenlijk niet zo heel veel waard maar door de nostalgische waarde wordt de belangstelling steeds groter. Brocante heeft een doorleefd karakter, het heeft een geschiedenis. Brocante staat voor een stijl die charmant oud oogt. Ook de replica van de oude spullen voldoen aan deze stijl.

Brocante inrichting

Zoals gezegd zijn brocante spullen erg in trek bij bepaalde mensen. Zo in trek dat sommige huizen een totale Brocante inrichting hebben. Brocante spullen hebben een doorleefd karakter. Dit is eigenlijk ook een van de redenen waarom het zo aantrekkelijk is voor liefhebbers van Brocante. Het heeft een geschiedenis. Brocante staat voor een warme landelijke inrichting die charmant oud oogt.

Eigenlijk is het heel moeilijk uit te leggen wat Brocante echt is, maar eigenlijk zit het tussen rommel en antiek in. Met heel weinig geld kun je iets heel leuks creëren. Elk stuk is uniek en is er is vaak geen tweede van. Brocante straalt echt de sfeer van vroeger uit.

Brocante kopen

Tegenwoordig bestaan er heel veel Brocante webwinkels waar je mooie Brocante spullen kunt kopen. Klik hier voor een overzicht.

Brocante

1 Comment

  • Reply
    Brocante inrichting - Alles Brocante
    21 januari 2013 at 10:21

    […] binnenkijken bij. Waarbij jij op je gemak huizen van andere brocante liefhebbers kunt bekijken. Op inrichting-huis.com wordt de term ‘brocante’ omschreven. Erg leuk om te lezen als echte […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.