Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

sheesham houten dienblad
Meubels Woonaccessoires Wooninspiratie

10x Sheesham hout


Hout is naar mijn idee één van de mooiste materialen die je in huis kunt gebruiken. Het is natuurlijk, het straalt warmte uit en je kunt het super goed combineren met andere materialen. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende houtsoorten, waarvan eikenhout, walnoothout, essenhout hele bekende zijn. Een houtsoort die je wellicht niet kent is sheesham hout. Hoewel Sheesham hout nog niet zo bekend is als eerdergenoemde houtsoorten, zien we het wel steeds vaker voorbij komen. En daar worden we erg blij van. Aan de hand van tien mooie Sheesham houten meubelen en accessoires, laten we zien waarom Sheesham hout zo mooi is!

Wat is Sheesam hout?

Sheesham hout is een soort hout dat afkomstig is van een boom die lokaal groeit in India en de Sub-Himalaya-gebieden, maar het komt ook wel voor in andere gebieden zoals de VS, Afrika en Australië. Deze boom, ook wel bekend als de Indiase Rosewood of de Dalbergia Sissoo kan 10 tot 15 meter hoog worden in droge gebieden, en in natte gebieden kan het bij volle groei zelfs 30 meter worden. Afgezien van de bron van Sheeshamhout, heeft deze boom ook meer te bieden. De lokale bevolking gebruikt zijn twijgen vaak voor mondverzorging of om hun tanden schoon te maken. Het is ook een bron van medicijnen voor de behandeling van maagproblemen en huidproblemen.

Sheesham houten meubelen

Sheesham hout staat bekend om zijn verwerkbaarheid, omdat het goed werkt met elk type afwerking, lijmen en verschillende machines. Daarnaast is het ook zwaar en enorm sterk, waardoor Sheesham houten meubels super duurzaam zijn. Wat ook goed is om te weten, is dat de fabrikanten van Sheemshout hout, voor elke gekapte boom een nieuwe boom plant. Het kenmerkt zich met een mooie goudbruine of roodbruine kleur met donkere nerven. Hoe ouder de boom, hoe donkerder het hout wordt. Meubels van Sheesham hout hebben dan ook een prachtige natuurlijke uitstraling.

Let wel dat Sheesham hout niet bestand is tegen vocht en extreme hoge temperaturen. Voor binnen kan je er alle soorten meubels mee maken, maar het is dus niet geschikt om er tuinmeubelen van te maken.
Hieronder vind je 10 mooie meubelen en accessoires van Anthropologie die gemaakt zijn van Sheesham hout.

1. Bed

Dit bed is volledig met de hand vervaardigd en is het summum van eenvoud en verfijning. Het minimalistische, houten frame in Parsons-stijl wordt verhoogd door een vleugje buitengewone artisticiteit: een luxe, met linnen bekleed hoofdeinde en de fijne ingewikkeldheid van een ingelegd motief.

sheesham houten bed

2. Voetenbank

Dit voetenbankje heeft een bohemian stijl gekregen, met het Sheesham houten onderstel en het mooie gebroken witte gestoffeerde zitting.

sheesham houten voetenbank

3. Stoelen

Deze Sheesham houten stoel is rijkelijk bekleed met een charmant motief!

sheesham houten stoelen

4. Sidetable

Deze sidetable combineert Sheesham hout met wit marmer. Super nice!

sheesham houten sidetable

5. Salontafel

Deze geweldige met de hand vervaardigde vierkante salontafel heeft een klassieke Parsons-stijl gekregen en kenmerkt zich met een prachtig motief van bloemen en wervelingen, subtiel ingelegd in sheesham hout.

sheesham houten salontafel

6. Loungestoel

Deze rustieke loungestoel is handgemaakt van zwaar kaliber, volnerfleder en massief sheesham hout.

sheesham houten loungestoel

7. Handgreep

Deze prachtige handgreep is gemaakt van wit marmer, geborsteld messing en Sheesham hout. Prachtig!

sheesham houten handgreep

8. Dienblad

Hier zie je een super mooie et de hand gesneden sheesham houten dienblad, dat gecombineerd is met messing handgrepen.

sheesham houten dienblad

9. Broodplank

Nog een mooi voorbeeld waarbij het mooie Sheesham hout met wit marmer is gecombineerd.

sheesham houten broodplank

10. Bijzettafel

Deze leuke bijzettafel is geïnspireerd door een fontein in India. Het houtsnijwerk is volledig met de hand gesneden, wat een eerbetoon is aan traditionele Oosterse motieven. Met een geschulpte, organische vorm en prachtige details, is het een ideaal accentstuk voor elk interieur!

Sheesham houten bijzettafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.