Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Scandinavisch interieur Wooninspiratie

Zwart/Wit


Wat is dat toch, die kracht van het zwart/wit interieur? Het trekt me aan, en ik ben niet de enige! Kijk maar eens bij Vosgesparis.blogspot.com. Allereerst, het zijn geen kleuren! Wit is eigenlijk alle kleuren tegelijk en zwart is juist het ontbreken van enige kleur. Ten tweede, de combinatie van zwart met wit staat keurig, , chique, netjes, strak, overzichtelijk, opgeruimd en fris. Je hebt zwart en je hebt wit. Simpel.

zwartwit7

Maar er zijn nog veel meer redenen waarom het zo mooi is! Het zijn elkaars volledige opponenten. Zet die twee samen en ze stralen een krachtig geheel uit. Het spreekt, overtuigt zonder veel te doen. Uiteraard is het een Scandinavisch favoriet vooral in de mix met een felle kleur of juist enkele pasteltinten. Zolang het gevoel van overzicht maar gewaarborgd blijft.

Kleur wekt gevoelens op

De combi zwart/wit doet het ook in elke ruimte goed al dan niet uitstekend! Denk aan een strakke witte keuken met zwarte keukenapparatuur en keukenspullen. Denk aan een witte slaapkamer met het overbekende en oh zo mooie Pia Wallen ‘Cross Blanket’ . Denk aan een witte living met zwart/wit-kussens, zwarte lijsten en de prachtige Ylva Skarp prints. En denk aan een kantoortje met een strak wit bureau, zwarte Vitra-stoel, krijtbord en witte opbergdozen. Allemaal plaatjes. De combi zwart/wit geeft rust, ademt. Het is een feit dat bepaalde kleuren bepaalde gevoelens opwekken. Nou, alle kleuren tegelijk (wit) of juist het ontbreken van kleur (zwart) wekt ook wel degelijk gevoelens op. Kijk eens wat jij voelt bij deze interieurs!

zwartwit10

zwartwit9

zwartwit8

zwartwit6

zwartwit5

zwartwit4

zwartwit3

zwartwit2

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.