Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Zolder verbouwen? Goed idee!


Voor veel mensen is de zolder een sluitpost van de woning. Vaak wordt deze gebruikt om allerhande niet gebruikte spullen te stallen of de was op te hangen (weet ik uit ervaring). Eigenlijk is dit superzonde. Het zijn vaak grotere ruimten dan je denkt en je kan er heel veel mee doen. De schuine dakdelen zijn geen obstakel maar zorgen juist voor een goede plek om bergruimte te creëren. Heb je een zolder met houten balken? Lucky you. Dit is erg mooi en robuust en geeft je huis meerwaarde.

zolder 19

Basisvoorwaarden

Uiteraard kan je niet zomaar 1,2,3 een nieuwe ruimte creëren op zolder. Je moet zorgen voor een paar basisvoorwaarden die de ruimte ook leefbaar en comfortabel maken. Denk bijvoorbeeld aan goede isolatie en ventilatie, veilige toegankelijkheid en het benodigde lichtniveau. Afhankelijk van je wensen spelen deze verschillende eisen een grote of kleinere rol.

zolder verbouwen

zolder

Het is heel goed haalbaar om van je zolderruimte een werkruimte te maken. Heb je de mogelijkheid om een dakkapel of andere grote dakramen te plaatsen, dan is dat een goed idee. Dit levert een mooie plek voor het bureau op.

zolder 21

zolder 22

Ook leent een zolder zich prima voor een kinderkamer of speelruimte. Denk er dan wel aan dat het echt veilig moet zijnl. Met een schommel, een bedstee of een hut, wordt het voor de kids een echt speelparadijs.

zolder 18

zolder 1

En wat dacht je van je eigen slaapkamer? Het is knus en je hebt als ouders lekker je eigen verdieping.

zolder 8

zolder 17

Badkamer op zolder

Minder voor de hand liggend is het creëren van een badkamer op zolder. Je kan er echt prachtige dingen mee doen. Uiteraard is dit niet de eenvoudigste oplossing in verband met leidingwerk en de ventilatie. Slaap je op zolder en wil je er echt een “master bedroom’ van maken dan is een badkamer op zolder een heel goed plan. Ook wanneer je ruimte hebt om op zolder een gastenverblijf te maken, heeft een bijbehorende badkamer echt toegevoegde waarde.

zolder verbouwen

zolder verbouwen

Aan de slag

Als je de zolder door iemand laat verbouwen, dan heb je er geen omkijken naar. Het nadeel is dat het veel duurder is dan als je het zelf zou doen. Daarom doen heel veel mensen dit ook zelf. Je hoeft geen professional te zijn, maar je moet wel van aanpakken houden. Een tip is wel dat je de juiste gereedschap in huis moet hebben. Basis gereedschappen heeft iedereen wel in huis, zoals een hamer, een schroevendraaier, een boor, noem maar op. Er zijn echter ook andere dingen die wel aangeschaft moeten worden. Niemand zal uit het niets een rolsteiger of steiger kopen. Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld een bouwstofzuiger of een stoommachine.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.