Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

feng shui_tegen de muur3
Binnenkijken

Zit je vast in je leven? Kom terug in de flow met Feng Shui.


Als je vastloopt in je leven, kun je Feng Shui gebruiken om de stroom van positieve energie in je leven te vernieuwen!

Is er een gebied in je leven waarin je voelt alsof je met je hoofd tegen de muur bent gelopen? Heb je last van een opgekropt gevoel dat je helemaal vastgelopen bent? Dat al jouw opties beperkt zijn en iets of iemand jou blokkeert bij het uitblinken op je werk, in de liefde en met alles wat je doet?

‘Met het hoofd tegen de muur lopen’ – luidt een oud gezegde en het fascineert mij hoeveel Feng Shui wijsheid deze zin eigenlijk bevat. Jouw omgeving is namelijk een weerspiegeling van je leven. Zodra je bewust naar je omgeving gaat kijken, zul je snel het geblokkeerde gebied dat problemen op je levenspad creëert, kunnen ontdekken. Vaak in de vorm van een deur die op een muur opent of een bureau die tegen de wand staat. Je kunt dus letterlijk met je hoofd tegen de muur lopen in je eigen huis!

In de Flow

Een muur achter je rug biedt steun. Het is een stabiel fundament en aarding, een duwtje in de rug vanuit het Universum als het ware. Echter, heb je een muur voor je gezicht geplaatst, dan zet je jezelf (letterlijk) klem, je creëert een blokkade dat kan leiden tot beperkingen in alles wat je onderneemt.

Wanneer je het gevoel van ‘vastzitten’ ervaart, dan is het een teken dat de natuurlijke stroom van levensenergie in je omgeving niet optimaal is. Idealiter, stroomt de Chi energie gelijkmatig door alle ruimtes en rond objecten heen in de ruimte. Een inrichting die de doorstroming beperkt is als een afgebroken tak die een stromende rivier tegenhoudt als een dam.

Voordeur tegen een muur

Een vriendin was op zoek naar een nieuw huis en vroeg of ik kon helpen met de eerste selectie, want een goede Feng Shui basis is het halve werk. Ik heb van het makelaarsaanbod direct huizen geschrapt die een geblokkeerde voordeur / entree hadden. In huizen, welke door een muur (van de schuur / garage) of door een hoge schutting een geblokkeerde ingang hebben, kun je niet vooruit gaan. In zulke huizen ontbreekt het namelijk aan de Feniks formatie. Wat weer betekent, dat plannen die je maakt zullen mislukken en door tegenwerking je niet dat kunt bereiken wat je echt wilt. De muur voor je deur zal het volume aan Chi en geluk die naar binnenkomt, sterk beperken.

De voordeur van het huis moet in een ideale situatie openen op een brede hal of een open ruimte. Kijk maar naar huizen van de meest succesvolle mensen van deze wereld. Zie je de grootte van hun oprit? En het veelal zacht sprinkelend fonteintje in het midden, fluisterend: “Hier woon ik! Kom bij me!”. Het is werkelijk onmogelijk voor het Universum om deze huizen niet op te merken. En daar gaat het om. Verleiden! Je wilt via een royale ingang, Chi naar je toe te (ver)leiden. Een muur recht voor je deur vormt daarentegen een serieuze obstakel.

feng shui_tegen de muur3
Foto via: http://divaaniblogit.fi/, http://acoustic-garden.tumblr.com/

Dit geldt natuurlijk ook voor binnen. Als de voordeur direct op een wand of overvolle kapstok opent, creëer je direct een muur tussen jou en de wereld. In een te kleine en te donkere gang, kun je met spiegels (zie ook mijn vorige artikel over spiegels) en verlichting, op strategische plekken geplaatst, een ruimtelijk effect scheppen.

Bureau tegen een muur

Ik had een klant die klaagde, dat ze op haar werk werd tegen gewerkt. Al haar ideeën werden van tafel geveegd, kreeg geen medewerking van haar baas en collega’s en de eisen aan haar gesteld waren sky high. Op een gegeven moment zei ze tegen mij “Ik voel me gewoon in de hoek gedrukt” – haar exacte woorden! Ik had direct het gevoel dat ik haar werkplek moet zien. Toen ik haar bureau zag, viel alles luid en duidelijk op z’n plek. Haar werkplek was tegen een muur in de hoek gepositioneerd! Een ware weerspiegeling van haar werksituatie.

Een goed geplaatst bureau geeft ons de nodige steun in de rug (het liefst van een wand, maar het kan ook een room divider of een plant zijn) en een vrij uitzicht op het kantoor. Een bureau tegenover een muur beperkt kansen, vooruitzichten en groei van de persoon die aan zo’n bureau werkt. Maar wat als dit de enige mogelijke plek voor jouw bureau is? Probeer dan de illusie van ruimte voor / om je heen te creëren door bijvoorbeeld een afbeelding met diepte op te hangen.

feng shui_tegen de muur_bureau
Foto via: http://www.digsdigs.com/, http://www.amerrymishapblog.com/

Een mooie collage kan je bovendien extra kracht en inspiratie geven op je werk en helpen focussen op wat je wilt bereiken. En als dit ook niet mogelijk is (past niet in bedrijfscultuur, of de baas wil dit niet), plaats dan een bewegend object op je bureau om beweging in je carrière te stimuleren. Zit je met je rug naar de deur, zorg dan dat je een glimmend / licht reflecterend object voor je hebt, zoals een kleine spiegel of chromen pennenbakje. Deze zal wat er achter jou gebeurt weerspiegelen, zodat je meer controle over de werkruimte krijgt. Dit schept ook het gevoel van rust en veiligheid.

Bed tegen een muur

Een goed gepositioneerd bed heeft daarentegen het hoofdeinde wel tegen de muur. Dit bevordert namelijk de stabiliteit in een relatie. Maar een bed met de zijkant tegen de muur beperkt daarentegen de relatie.

Een dergelijke positionering plaatst een van de partners in moeilijke situatie. In de praktijk kan dit leiden tot een relatie waarin de partners niet gelijk zijn en niet goed kunnen functioneren. Ben je nog single? Dan ontneem je jezelf de kans om een nieuwe partner moeiteloos in jouw leven te laten komen.

In een ideale situatie, zou het bed aan beide zijden ruimte moeten hebben voor een harmonieuze flow van energie. Indien dit niet haalbaar is, probeer dan tenminste een beetje ruimte aan de andere kant vrij te maken. Een nachtkastje of een vloerlamp zal al meer evenwicht in de ruimte en de relatie brengen. En denk je dat je alle mogelijkheden hebt uitgeput, dan kun je als laatste optie proberen om, regelmatig van slaapplaats te wisselen met je partner.

In de flow van je leven

Je kunt zien wanneer iemand in haar / zijn flow zit en actief deelneemt aan het leven. Een persoon die in het dagelijks leven regelmatig in de flow is, voelt zich gelukkiger, straalt positiviteit uit en bereikt veel meer dan iemand die deze ervaring zelden of nooit heeft. Ik ben er dan ook van overtuigd, dat de leefomgeving van deze persoon meewerkt aan haar / zijn succes.

Creëer met de tips uit dit artikel een flow ondersteunende omgeving om nog meer uit je leven te halen.

Ik wens je veel prachtige flowmomenten in je leven!

Namasté,

Wena

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.