Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonkamer vs tuin woonkamer
Tuin inspiratie

Woonkamer vs tuin woonkamer


De woonkamer is een totaal andere ruimte dan de tuin, zou je zeggen. Natuurlijk klopt dat wel, maar ze hebben zeker ook heel veel overeenkomsten. Sterker nog, heel veel mensen willen hun tuin inrichten met een woonkamer sfeer. Vooral mensen met een een kleinere woonkamer, willen dezelfde gezelligheid en knusse sfeer van de woonkamer in hun tuin hebben. Op die manier creëren ze buiten een soort tweede woonkamer.

Woonkamer vs tuin woonkamer

Woonkamer vs tuin woonkamer

Een tuin met de sfeer van een gezellige knusse woonkamer dus. Eigenlijk is het heel simpel. Bijna alle meubels en accessoires die je normaal gesproken in het zitgedeelte van de woonkamer plaatst, kan je ook gebruiken om de tuin in te richten. Denk aan een vloerkleed, een bank, stoelen, en allerlei leuke decoratie accessoires zoals vazen, plantenpotten, krukjes, kussens, etc. Zelfs een stoere eettafel voor binnen kan vaak geschikt zijn voor buiten! Ik heb een aantal mooie tuin voorbeelden gevonden die ingericht zijn met een echte woonkamer sfeer.

Woonkamer vs tuin woonkamer

Bank vs loungeset

Sterker nog, veel meubels die je binnen gebruikt zijn ook geschikt voor buiten in de tuin. Er is wel een belangrijk meubelstuk waar wel een belangrijk verschil voor is, namelijk de bank. Een bank voor binnen is zeker niet geschikt voor buiten. Dure design banken zijn mooi voor binnen, maar buiten zullen ze niet lang mooi blijven. Voor de tuin ga je voor een mooie tuinbank, stoere steigerhouten bank, een houten paletten bank of een comfortabele loungeset. Kijk eens bij Loungeset.nl voor mooie complete voorbeelden. En hoewel een tuinbank of loungeset, bedoeld voor de tuin, ook prima binnen te gebruiken is, zal dat wel een beetje raar staan in de woonkamer.

Woonkamer vs tuin woonkamer

Woonkamer vs tuin woonkamer

Woonkamer vs tuin woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.