Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Industrieel interieur Klassiek interieur Landelijk interieur Vintage interieur Wooninspiratie

Wonen in een neutraal kleurenpalet


Wonen in dit prachtige Victoriaanse huis in Londen, lijkt mij wel wat. Het heeft precies dat sfeertje wat mij zo aanspreekt: van alles door elkaar: klassieke stukken, houtwerk, vintage stukken en alles op een persoonlijke manier neergezet. En dat constante gevoel van een zwoele zomerdag met een zacht zeebriesje. En ondanks het neutrale kleurenpalet straalt het warmte uit, het nodigt uit om er te gaan zitten.

Neutraal kleurenpalet 2

neutraal kleurenpalet 5

Neutraal kleurenpalet 1

Ik ben zelf van de kleur in huis, maar als ik dit zie, is een mix van neutrale kleuren toch ook wel echt prachtig. De woonkamer is een mooie bonte mix van verzamelde accessoires door de jaren heen. Het kleine ‘kantoortje’ doet het heel goed daar in dat nisje’. Optimaal ruimte benutten.

En dan kom je in de keuken: stoer! Industrieel! En de combinatie met de balken in het plafond en de metrotegeltjes, die hele vintage look. En toch ook weer een landelijk tintje erbij. Erg gaaf. Zo wil ik ook nog zo graag zo’n prachtige koperen kraan. En wat dacht je van die stoere SMEG koelkast? Ik zie het steeds vaker voorbij komen, een koelkast, die gewoon ‘op zichzelf’ staat, als een soort eyecatcher, in de ruimte. Wel bij de keuken, maar niet perse in de keuken. Hup, op mijn wenslijstje!

Neutraal kleurenpalet 4 neutraal kleurenpalet 3

neutraal kleurenpalet 6

Volgens mij is dit helemaal niet zo’n groot huis, maar door het neutrale kleurenpalet lijkt het ruimtelijker. Meubels en accessoires zijn zorgvuldig neergezet waardoor er ook ruimte overblijft voor ruimte. Ik denk dat dit -ook bij mijzelf- een veelgemaakte ‘fout’ is, veel spullen in een ruimte. Een ruimte, groot of klein, heeft niet veel nodig. Een ruimte kan heel goed voor zichzelf spreken. En soms (vaak) is dit echt in het voordeel van een woning.

neutraal kleurenpalet 7

neutraal kleurenpalet 8

Binnenkijker via Livingetc.// Fotografie: Paul Massey

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.