Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Witte Scandinavische slaapkamer
Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Witte Scandinavische slaapkamer


Het is weer een tijdje geleden dat ik geschreven heb over een échte Scandinavische slaapkamer. Het werd dus tijd, want de serene witte lichte Scandinavische stijl blijft tóch één van mijn favorieten. Kleur kan super mooi zijn, maar daar moet je naar mijn idee wel iets meer voor doen. De juiste kleurencombinatie vinden of überhaupt een mooie kleur vinden is voor sommigen een best lastig karwei. En met wit lijkt alles een beetje vanzelf te gaan…

We gaan binnenkijken in de slaapkamer van een Scandinavisch appartement uit Stockholm. Een driekamerappartement met een woonoppervlak van 71m2. De tweede slaapkamer is ingericht als kinderkamer en dit is dus de master bedroom.

Witte Scandinavische slaapkamer

Witte Scandinavische slaapkamer

Door het grote raam met uitzicht op de groene binnenplaats, wordt de ruime slaapkamer elke dag voorzien van magisch natuurlijk licht. En met een lichte houten vloer en witte muren wordt dat effect alleen maar nog meer versterkt.

Inbouwkast

Eén van de wanden is ingericht met een praktische op maat gemaakte inbouwkast. Een inbouwkast met hoogglans witte deuren, die enorm veel opbergruimte biedt voor alle kleding en accessoires. Als je de kans krijgt om een inbouwkast te realiseren in de slaapkamer, raad ik dit altijd aan. Het is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook altijd bijzonder mooi uit.

Eenvoudige slaapkamer styling

Het bed is centraal in de slaapkamer geplaatst. Boven het bed is een stoere zwarte industriële wandlamp gemonteerd. Dit zijn typische kleine details die de slaapkamer écht leuk maken. Je zou ook voor een mooie harmonica lamp kunnen gaan.

Dat geldt ook voor het gedeelte naast het bed. Daar vind je een aantal stapels tijdschriften, waar verschillende leuke spullen op zijn geplaatst. Een kunstobjectje, een vliegtuigje, bloempotje, cactusje… gewoon kleine eenvoudige styling accessoires. En aan de wand vind en smalle rails met daarop een drietal leuke ingelijste posters.

Ben je ook een fan van de Scandinavische slaapkamers? Hieronder vind je nog meer mooie voorbeelden:
Scandinavische slaapkamer met industriële kasten
Scandinavische slaapkamer met geweldige meubels
Styling in een Scandinavische slaapkamer

Witte Scandinavische slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.