Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Wintermood in mijn huis


Zoals ik jullie vorige week heb beloofd, een paar kiekjes van mijn eigen interieur en hoe ik het gezellig maak in huis tijdens de winter.

Voor mij is het bijna letterlijk de spullen die in de zomer buiten stonden en lagen, nu naar binnen zijn verhuisd. Daar bedoel ik vooral mee de kussens en plaids die voor de buitenmeubels worden gebruikt. Deze gaan eind september eerst in de kast en als het dan echt koud wordt buiten en je gaat veel meer binnen leven, dan is het aangenamer als je meer kussens en plaids in je huis hebt.

mariekes huis wintermood 8 mariekes huis wintermood 7 mariekes huis wintermood 4 mariekes huis wintermood 2 mariekes huis wintermood 5 mariekes huis wintermood IMG_20141212_131635 mariekes huis wintermood 3

In de zomer is mijn huis dus wat leger. Het is dan niet per definitie ongezelliger hoor, maar omdat het licht dan vrolijker is, heeft je huis ook minder nodig.

Donkere kleuren

Elke winter voeg ik ook weer extra accessoires toe. Ik merk dat ik naar wat donkere kleuren trek, wat voor wat meer contrast zorgt met de vele lichte kleuren die ik in huis heb. Niet te veel, anders wordt het te somber in huis en dat willen we natuurlijk niet! Net genoeg zodat er meer warmte en diepte ontstaat. Ik heb dit jaar een extra kleed toegevoegd in de woonkamer. Ik vind het leuk om kleden te combineren. Ook heb ik een poef toegevoegd voor extra zitplek.

Op de mijn foto’s zie je ook dat ik veel gebruik maak van schapenvachtjes. Voor mij heeft wol zo’n associatie met warmte, dat mag dus bij mij thuis niet ontbreken. Deze liggen in de nazomer ook buiten wanneer je nog net buiten kan zitten en aan het eind van de dag de buitenkachel brandt. Heerlijke momenten!!

Wat voor mij een valkuil is dat ik soms zo enthousiast in de weer ben met kleden, accessoires etc. dat het te vol wordt. Maar goed, je kunt altijd weer wat weghalen en wisselen! Het is maar net waar je zin in hebt.

Kaarslicht is ook een must voor gezelligheid. In de zomer zit je lekker lang buiten, soms zelfs wel tot aan het donker en dan brand ik kaarsen buiten. Ook deze zijn dus verhuisd naar binnen.

Kortom: ik denk dat ik klaar ben voor een gezellig winter! Jij ook ?

Tot volgende week.

Liefs Marieke

Foto’s: Marieke Rusticus

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Anouk
  16 december 2014 at 18:51

  Zo licht maar toch zo sfeervol! Echt mooi gedaan

 • Reply
  Annemiek
  16 december 2014 at 21:03

  Wow! Super leuk en lekker gezellig!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.