Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Modern interieur Wooninspiratie

Met de voetjes op de vloer


Zoals al kort genoemd in “Spelen met wanden” leggen vloeren de basis van een woning en bepalen deze in grote mate de verdere invulling van wanden en plafonds. Vloeren zijn het fundament en beïnvloeden sterk de atmosfeer in een huis.

Luxe vloeren

New Ravenna Mozaiekvloer

In de meeste huizen vinden we lichtbruin-geel laminaat, makkelijk en relatief goedkoop – maar hemel er is zoveel meer! Toegegeven, vele andere opties zijn gebaseerd op hoogwaardige materialen en impliceren daarmee een behoorlijke investering. Denk aan parket of houten vloeren, combinaties van hout met hardsteen of marmer, moderne gietvloeren of handbeschilderde tegels.

Creatieve vloer

Fabrizio Cicconi Fonte: Elle Decoration February 2013 (UK)

Oude vloeren opknappen

Als een stevig budget voor een luxere vloer ontbreekt, bestaat er ook de mogelijkheid oude vloeren met een patroon te beschilderen of minder fraaie plavuizen te bedekken met gevlochten of kortpolige kleden. Een decoratief en slim lijnenspel op de vloer kan kleine kamers optisch verbreden. Zachte kleden kunnen grote kamers intiemer maken. En een lege kamer mag “leeg” blijven met een zeer expressieve vloer.

Zachte vloeren

Het grote voordeel van geverfde vloeren en losse kleden ligt in de relatief lage investering en de vrijheid om ongegeneerd te veranderen. Het kan verademend zijn om een frisse wind door het huis te laten gaan en de kleur op vloeren en wanden weer opnieuw te kiezen. Wijzelf veranderen continu en het is goed om daar je woon-omgeving op af te stemmen – elke zoveel jaar! 

Patronen op vloer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.