Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Vlinderstoel
Woonaccessoires Wooninspiratie

Vlinderstoel


De series 7 die ook wel bekend staat als de Vlinderstoel is ontworpen door niemand minder dan Arne Jacobsen. De vlinderstoel is een ontwerp uit 1955 voor Fritz Hansen en is veruit de meest verkochte stoel in de geschiedenis van de Deense fabrikant, en misschien zelfs in de hele stoelengeschiedenis. Met meer dan vijf miljoen exemplaren is de Vlinderstoel van Arne Jacobsen een van de meest succesvolle stoelen ooit te noemen. Het wordt in de hedendaagse meubelwereld ook als icoon bestempeld.

Vlinderstoel

Vlinderstoel ontwerp

Naast het ergonomisch ontwerp en het zitcomfort is het tijdloze karakter de belangrijkste reden van het succes van de vlinderstoel. Door zijn simplistische vormgeving past deze stoel van Arne Jacobsen ook bij de meeste interieurs.

Vlinderstoel techniek

De stapelbare stoel met vier poten kan worden gezien als het hoogtepunt van het gebruik van de techniek van het lamineren. Arne Jacobsen heeft hiermee de mogelijkheden van lamineren tot het uiterste benut wat resulteerde in de iconische vorm van de stoel. De vlinderstoel is licht, stapelbaar en biedt opties zoals armleuningen, wielen, etz.

Vlinderstoel opties

Aanvankelijk was de vlinderstoel alleen verkrijgbaar in zwart, wit en naturel. Tegenwoordig kan je naast het kiezen uit veel meer kleuren ook een keuze maken uit negen verschillende houtsoorten met elk een eigen unieke houtnerf patroon, als gevolg van een uitgebreid palet van natuurlijke houttinten en tinten. Er is zelfs een kinderversie leverbaar.

Vlinderstoel

Vlinderstoel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.