Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

De vintage keuken Anna en Andrew
Keuken inspiratie Vintage interieur

De vintage keuken Anna en Andrew


Dit is de keuken van Anna en Andrew Swain. Na altijd gewoond te hebben in de omgeving rondom Byron Bay in Australië, besloten ze te verhuizen naar Byron Bay zelf. Andrew heeft altijd hun vorige woningen gerenoveerd, maar dit is de eerste volledige woning die ze helemaal zelf hebben gebouwd. ‘We waren super enthousiast dat we de mogelijkheid hadden om van scratch te starten en los konden gaan met hun creativiteit’, aldus Anna. Vandaag gaan we een kijkje nemen in hun prachtige keuken!

De vintage keuken Anna en Andrew

De vintage keuken Anna en Andrew

Frans, Scandinavisch en Grieks

Niet alleen vanwege het feit dat ze het volledig zelf hebben gebouwd is bijzonder, de woning is voornamelijk gebouwd uit hergebruikt hout, deuren en ramen. Nadat ze de bevestiging hebben gekregen dat het land van hun was, begonnen ze met het verzamelen met materialen die ze konden gebruiken. Meer dan honderd jaar oude vloerdelen, oude ramen, prachtige gerestaureerde Franse deuren, noem maar op. Anna omschrijft hun stijl als een combinatie van Frans vintage industrieel, Scandinavisch stoer met de sfeer van een Grieks eiland. In eerste instantie zou je zeggen dat het misschien een wat ongebruikelijke combinatie is, maar in de keuken heeft dat in ieder geval heel goed uitgepakt.

De vintage keuken Anna en Andrew

De vintage keuken Anna en Andrew

Vintage elementen

Hoewel het natuurlijk een ‘nieuwe’ keuken is, ziet het er verre van nieuw uit. Dit heeft natuurlijk te maken met de hergebruikte materialen die ze ook in de keuken hebben gebruikt. Zo hebben ze bijvoorbeeld een grote antieke ladekast gebruikt als het keukeneiland en een oude Franse kast als voorraadkast. Als servieskast hebben ze een hele stoere oude houten open vakkenkast in de keuken geplaatst, die volledig gevuld is met de indrukkende serviescollectie van Anna. Ook de diepe slagers wasbak past heel perfect bij het totaalplaatje. Deze hebben ze gecombineerd met een moderne rvs fornuis en een rvs koelkast.

Alle bij elkaar levert een relaxte en onconventionele mooie keuken op met heel veel sfeer en karakter.

De vintage keuken Anna en Andrew

De vintage keuken Anna en Andrew

Bron: Thedesignfiles.net | Fotografie: Lucy Feagins

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.