Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Van gymzaal tot unieke woning


In een oud schoolgebouw aan de Oudegracht in Utrecht was ooit op de begane grond een gymzaal, kleedkamers en een lerarenkamer. Het overige gedeelte van het schoolgebouw is door een ontwikkelaar ontwikkeld, maar de gymzaal, kleedkamer en lerarenkamer zijn als één los object verkocht. Zecc architecten uit Utrecht hebben hier iets unieks van mogen maken.

Patio voor meer daglicht

Door de nieuw ontwikkelde bovengelegen appartementen en hun bijbehorende dakterrassen zijn er daklichten van de gymzaal dichtgezet. Om weer meer daglicht in de woning te krijgen is er een patio toegevoegd die voor meer daglicht zorgt en het woongenot verhoogd.
Door het relatief smalle “kavel” was het ook een uitdaging daglicht in de slaapkamers te krijgen. Ook hierbij hielp de patio. Ter plaatse van de oude achtergelegen kleedkamers zijn twee kinderkamers gerealiseerd met een eigen badkamer. De kinderkamers halen hun daglicht uit de achtertuin en de andere uit de patio.

Behouden leuke details

Wegens het verzakken van de fundering is het gehele achterste gedeelte waar vroeger de kleedkamers zaten gesloopt en opnieuw gebouwd. Omdat het vroeger een schoolgebouw was, is het altijd leuk om hier en daar wat elementen daarvan te behouden. Het oude karakteristieke ronde raam is hergebruikt in de patio en de oude kleine ronde ramen zijn hergebruikt tussen de gang en de kinderkamers.
De keuken en het woongedeelte zijn geplaatst in wat vroeger de gymzaal was en hebben hierdoor een mooi hoog plafond. Tevens zie je hier nog een oude klimrek van de gymzaal terug. In de voormalige lerarenkamer aan de straatzijde is een tweede woongedeelte geplaatst voornamelijk voor de ouders wat tevens als werkplek fungeert.

Gymzaal tot unieke woning

Gymzaal tot unieke woning

Gymzaal tot unieke woning

Gymzaal tot unieke woning

Gymzaal tot unieke woning

Gymzaal tot unieke woning

Gymzaal tot unieke woning

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.