Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Nya Interieurontwerp van Gogh behang BN Wallcoverings Amandelbloesem
Modern interieur Wooninspiratie

Van Gogh behang


Een aantal keer per maand ontvang ik wel een aantal berichten in mijn inbox met daarin een leuke productiecampagne voor een nieuw product. Het eerste contact met dit product is meestal een grove scan van bijgevoegde afbeeldingen. Is dit leuk en interessant, dan gaan we weer een stapje verder met oriënteren etcetera.

Nu is er 1 manier van introduceren waar ik eigenlijk nog meer van gecharmeerd ben, namelijk het opsturen van dit nieuwe product. Het direct kunnen zien en ervaren van de werkelijke kleur, vorm, grootte en de beleving van materialen zorgen ervoor dat je er direct een gevoel bij krijgt en enthousiast gemaakt wordt in de eerste fase.

Van Gogh behang

Van Gogh behang

Zo ben ik lid van Goodie Goodness, waar eens per maand een pakketje op de deurmat valt met daarin producten van opkomende ontwerpers. Maar wat ik nog leuker vind, is het verrassingseffect wanneer er iets op de mat valt wat je niet hebt besteld, maar gewoon uit eigen initiatief verzonden.

BN Wallcoverings is zo’n bedrijf dat deze methode toepast. En met succes! Eens in de zoveel tijd ontvang ik een koker met nieuwe behangstalen. Hieronder lees je wat ik deze keer aantrof.

Nieuwe collectie

Deze keer waren het de opvallende behangstalen van de nieuwe collectie Van Gogh behang. Zoals de naam al zegt is deze collectie geïnspireerd op de Nederlands kunstschilder Vincent van Gogh. Hieronder alvast een afbeelding van mijn favoriet uit deze collectie:

Nya Interieurontwerp van Gogh behang BN Wallcoverings Amandelbloesem

En zoals de bijgevoegde informatiebrochure vermeldt:

125 JAAR

GEÏNSPIREERD DOOR DE BEROEMDE WERKEN VAN KUNSTSCHILDER VINCENT VAN GOGH

De collectie van Gogh is geïnspireerd op de bekende werken van Nederlands kunstschilder Vincent van Gogh (1853-1890). De moderne kunst in Parijs inspireerde Vincent om licht, helder en los te schilderen. Hij werd beroemd om zijn felle kleurcontrasten en expressionistische stijl van schilderen. Natuur en kunst waren voor Vincent van Gogh onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Behangcollectie

In deze behangcollectie zie je verschillende werken terug: ‘De roze perzikboom’, ‘Amandelbloesem’, ‘De tuin van Daubigny’, ‘Irissen’, ‘Korenveld met maaier’ en ‘Stapels Franse romans’. Ook de Zonnebloemen maken als bron van inspiratie onderdeel uit van deze collectie, evenals de brieven aan onder andere zijn broer.

Deze collectie is tot stand gekomen in samenwerking met het Van Gogh museum Amsterdam.

Nya Interieurontwerp van Gogh behang BN Wallcoverings Van Gogh 2015 2

Van Gogh behang

Van Gogh behang

Van Gogh behang

Van Gogh behang

Over van Gogh

Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen. Vincent van Gogh

(1853-1890) is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars. Hij woonde en werkte lange tijd in Frankrijk.

Vincent van Gogh werd op 30 maart 1853 geboren in het Brabantse dorp Zundert. Vincent en zijn jongere broer Theo startten hun carrière allebei bij een internationale kunsthandel. Door brieven te schrijven bleven ze van elkaars leven op de hoogte.

De grootste ommekeer in het leven van Vincent van Gogh werd in gang gezet door Theo, hij raadde Vincent aan kunstenaar te worden. Theo stelde voor dat Vincent naar Parijs zou komen. Daar kon hij kennismaken met de kleurrijke Franse schilderkunst.

Begin 1888 had Vincent genoeg van het leven in Parijs en vertrok naar het zuiden van Frankrijk om een kunstenaarskolonie te stichten. Daar zou hij samen met andere kunstenaars wonen en werken. Uiteindelijk kwam er maar één: Paul Gauguin.

Nya Interieurontwerp van Gogh behang BN Wallcoverings Van Gogh 2015 2

Op de avond van 23 december 1888 raakte Vincent in een psychische crisis, waarbij hij een stuk van zijn eigen linkeroor afsneed. Zijn geestelijke gezondheid bleef wankel en uit angst voor een nieuwe crisis liet hij zich opnemen in de psychiatrische inrichting in Saint-Rémy. Intussen ontstond in de Parijse kunstwereld aarzelend waardering voor Vincents werk.

In mei 1890 verliet Vincent de inrichting en reisde hij naar het kunstenaarsdorp Auvers-sur-Oise. Alles leek ten goede te keren. Vincent genoot van het tekenen en schilderen in de natuur rond Auvers.

Op 27 juli 1890 schoot Vincent zichzelf met een pistool in de borst. Op 29 juli overleed van Gogh aan zijn verwondingen. Hij liet een groot aantal kunstwerken na: ruim 850 schilderijen en bijna 1300 werken op papier.

Nya Interieurontwerp van Gogh behang BN Wallcoverings Van Gogh 2015

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.