Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Vakjeskast
Industrieel interieur Kasten Meubels Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur Woonaccessoires Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

Vakjeskast


Iedereen is dol op vakjeskasten! Ik weet dat ze erg populair en gewild zijn, maar hoe noem je zo’n kast eigenlijk? Is het een vakjeskast? Vakkenkast? Vakjeskast met lades? Of een apothekerskast? Is er een officiële benaming daarvoor? Want soms als ik zoek op vakjeskast, dan kom ik bijvoorbeeld de Expedit kast van IKEA of soortgelijke kasten tegen, maar die bedoel ik dus niet…

Anyway, ik heb in ieder geval super leuke voorbeelden gevonden van vakjeskasten met kleine laatjes!

Vakjeskast

Vakjeskast

Ladekast

De meerdere kleine laatjes zorgen ervoor dat je de vakjeskast voor heel veel doeleinden kunt gebruiken. In de keuken kan je ze bijvoorbeeld gebruiken voor het opbergen van kruiden en ingrediënten. In de slaapkamer om ondergoed op te bergen. In je kantoor of bij je werkplek is het ook handig, vooral voor creatievelingen die moeten werken met verschillende benodigdheden en materialen. Of gewoon in de woonkamer voor allerlei losse spullen. En als je bang bent dat je niet meer weet in welke lade je de spullen hebt opgeborgen, dan kan je labels erop plakken. Ze worden niet voor niets ook apothekerskast genoemd!

Vakjeskast

Vakjeskast

Vakjeskast

Vakjeskast

Vakjeskast

IKEA vakjeskast

Vakjeskasten heb je in verschillende soorten en maten. Ik weet dat IKEA in het verleden de PS SINKA kast had. Die was super populair, maar helaas niet meer verkrijgbaar. Als je gelukt hebt, worden ze af en toe nog op Marktplaats aangeboden. Op dit moment heeft IKEA de SPRUTT kast. Iets kleiner, maar ook super leuk.

Vakjeskast IKEA

Vakjeskast IKEA

Vintage en industriële vakjeskasten

Voor de échte vintage en industriële vakjeskasten of grote vakkenkasten moet je echt geluk hebben om over één te kunnen bemachtigen. Je moet ze maar net tegenkomen bij vintage winkels, vlooienmarkten of op Marktplaats. Je zou eens kunnen kijken bij een van onderzaken winkels. Allemaal super leuke winkels waar je terecht kunt voor leuke vintage interieur spullen:
Van Dijk en Ko
Neef Louis
Trading 131

Ik weet dat Bloomingville in het verleden ook een aantal super leuke vakjeskast had, maar die zijn helaas ook overal uitverkocht.

Vakjeskast zelf maken

Als je een beetje handig bent en het leuk vindt om een DIY projectje aan te gaan, dan kan je ook overwegen om zelf een vakjeskast te maken. vtwonen heeft hier een uitgebreide werkbeschrijving voor gemaakt, waar je kunt zien wat voor materialen je allemaal nodig hebt en hoe je stap voor stap de vakjeskast kunt maken. Klik hier voor de werkbeschrijving.

Vakjeskast zelf maken

Bron: Marthebo.no | Alamodemontreal.com | Dreambookdesign.com | Bloodandchampagne.com | Designsponge.com | Revistaad.es | Kjerstislykke.blogspot.de | Vintage-house.blogspot.fr | Stadshem.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.