Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer inspiratie Modern interieur

Unieke badkamer in slaapkamer


De Franse designer Philippe Starck van het bedrijf Hansgrohe heeft deze unieke douche-in-slaapkamer ontworpen. Het is een ontwerp wat we amper zien, maar wel één die onmiddellijk onze aandacht trekt. In deze kleine ruimte bevindt zich een supermodern en elegante douche midden in de kamer. De spots bovenin de douche geven de doucheruimte extra allure. Naast de douche zien we een slaapkamer en een inloopkast, welke simpel, strak, maar chique zijn ingericht. Om de ruimte nog nuttiger te maken, zijn er boekenplanken aan de muren bevestigd boven het bed, waardoor je altijd je favoriete boeken en tijdschriften bij de hand hebt.

Badkamer verdeeld over twee ruimtes

De badkamer is verdeeld in twee delen. Terwijl de douche in het midden van de ruimte staat, staat het bruine badkamermeubel en de strakke spiegel aan de andere kant van de kamer. De douche wordt gescheiden van de inloopkast door een glazen wand. De inloopkast kenmerkt zich door de houten elementen, die terugkomen in het badkamermeubel en de houten planken bij het bed. Tijdens het douchen is het nu gewoon mogelijk om je garderobe te inspecteren en na te denken over wat je precies aan gaat trekken als je uit de douche stapt. Wie wilt dat niet?

Ventilatie

Een badkamer in de slaapkamer is leuk, maar er zijn wel één aandachtspunten die erg belangrijk zijn, namelijk ventilatie. Een ruimte als een badkamer kan erg vochtig worden, vooral zoals deze badkamer met een enorme regendouche. Je wilt natuurlijk niet dat het vocht ook in het slaapgedeelte van de slaapkamer terechtkomt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goede ventilatie hebt. Mechanische ventilatie is bijvoorbeeld een goede oplossing. Mechanische ventilatie zorgt er niet alleen voor dat de lucht naar buiten wordt afgevoerd, maar het zorgt er ook voor dat er frisse lucht vanuit buiten naar binnen wordt gezogen. Gebruik bij voorkeur buisventilatoren ipv. flexibele buizen. Buisventilatoren zorgen namelijk voor minder weerstand, waardoor de lucht beter wordt afgevoerd en toegevoerd.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.