Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Huis uitbreiding
Tuin inspiratie Wooninspiratie

Uitbreiding aan je huis


Wanneer een leefruimte of huis te klein wordt, dan is er altijd nog de mogelijkheid om uit te breiden met bijvoorbeeld een aanbouw of een kleine verbouwing. Met een aanbouw kan je een bestaande ruimte vergroten maar je kunt ook een geheel nieuwe ruimte aan het huis bouwen. Op welke manier je het ook doet, deze extra ruimte is ontzettend meegenomen!

Huis uitbreiding

Huis uitbreiding

Extra ruimte en licht

Meer ruimte creëren door uit te breiden kan je bijvoorbeeld doen door een serre, een tuinkamer of een grote veranda aan het huis te bouwen. Dit soort ruimtes zijn van oorsprong licht, ruimtelijk en staan in verbinding met de tuin en de natuur. Door gebruik te maken van veel glas, openingen, doorgangen en toegangen creëer je een heerlijke ruimte die bij het huis behoort.

Tuinkamer

Een tuinkamer biedt veel voordelen die absoluut mee mogen wegen in de beslissing zoals bijvoorbeeld; het niet afhankelijk zijn van het weer, genieten van het buitenleven maar toch binnen, de wanden en vaak ook het plafond is te openen en planten en bloemen groeien hier heel erg goed. De tuinkamer is een afgesloten ruimte en maakt dan ook geen onderdeel uit van het huis.

tuinkamer

Serre

Een serre daarentegen is juist wel onderdeel van het huis en wordt hierdoor ook goed geïsoleerd, verwarmd en bij het huis en het interieur betrokken. Een uitbreiding op bijvoorbeeld de woonkamer of keuken die ook ingericht kan worden zoals de rest van het interieur.

Serre

Serre

Serre

Tuinoverkapping

Een tuinoverkapping is ook een uitbreiding die alleen gebruikt kan worden wanneer het lekker weer is. Onder een tuinoverkapping ben je afhankelijk van het weer, dus wanneer het hard waait, regent of erg koud is dan zal je dit allemaal merken onder de overkapping. Daarentegen is het wel een frisse en fijne plek om te genieten in de zomer. Hier blijft het overdag lekker koel en tijdens de avond lekker warm en behaaglijk.

tuinoverkapping

tuinoverkapping

tuinoverkapping

Bron: Tuinmaximaal

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.