Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuinmeubelen in de winter
Tuin inspiratie

Tuinmeubelen in de winter


We hebben een fantastische zomer gehad met heel veel mooie dagen met hoge temperaturen en heel veel zonuren. Zelfs in oktober hebben we mogen genieten van aantal lekkere nazomerdagen. We hebben dit jaar dan ook goed gebruik gemaakt van onze tuin. Nu er een periode gaat komen, waar we eigenlijk geen gebruik zullen maken van de tuin, is het belangrijk om de tuinmeubelen goed de winter door te laten komen. Tuinmeubelen kunnen prima buiten staan, het zijn immers tuinmeubelen, maar door ze te beschermen in de wintermaanden, zorg je er tóch voor dat ze langer mooi en goed blijven. Doen dus!

Tuinmeubelen in de winter

Hoe je de tuinmeubelen in de winter zou moeten behandelen, is heel erg afhankelijk van het materiaal van de tuinmeubelen. Houten tuinmeubelen behandel je bijvoorbeeld op een andere manier dan aluminium tuinmeubelen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van tuinmeubelen van verschillende materialen, en hoe je het beste ermee om kunt gaan.

Tuinmeubelen reinigen

Allereerst is het belangrijk om de tuinmeubelen goed te reinigen. De meubelen hebben heel het jaar buiten gestaan. Wind, zon en regen kunnen ervoor gezorgd worden dat ze niet meer de oude zijn. Je zou het kunnen vergelijken met een auto. Gebruik de winter om de tuinmeubelen een grote onderhoudsbeurt te geven.

Tuinmeubelen in de winter

Binnen opbergen

Ongeacht wat voor materiaal tuinmeubelen je hebt, de beste bescherming is om de tuinmeubelen ergens binnen op te bergen. In een tuinhuis, in een schuur… als het maar droog is. Helaas heeft niet iedereen hier plek voor, vooral ook omdat sommige tuinmeubelen, zoals loungesets, heel veel plek innemen.

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn het meest bestendig tegen het Nederlandse weer. Ze kunnen dus prima buiten in de tuin gelaten worden in de winter. Wil je ze tóch bescherming geven, dan kan je ze onder een afdakje zetten of bedekken met een hoes.

Houten tuinmeubelen

Hout is een natuurlijke materiaal soort. Dit betekent dat het moet ademen. Dit geldt voor verschillende houtsoorten, zoals Steigerhout tuinmeubelen, teakhouten tuinmeubelen, bamboe en rotan tuinmeubelen. Zoals gezegd, is de beste manier van beschermen, door ze binnen te plaatsen. Mocht dit niet lukken, dan is het beste om een beschermhoes te gebruiken. Let erop dat je een speciale luchtdoorlatende beschermhoes gebruikt.

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen kan je in de winter dezelfde behandeling geven als kunststof tuinmeubelen. Aluminium is bestendig tegen wind, regen en vorst, waardoor ze prima buiten in de tuin gelaten kunnen worden. Voor extra bescherming, zou je een beschermhoes kunnen gebruiken.

Tuinmeubelen in de winter

Tuinmeubelen in de winter

Tuinmeubelen in de winter

Tuinmeubelen in de winter

Tuinmeubelen in de winter

Tuinmeubelen in de winter

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Ikwiltuinmeubelen
    30 oktober 2018 at 19:28

    Dankjewel voor de goede tips! Nu kan ik mijn tuinmeubelen lekker buiten laten staan.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.