Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Take a break. A coffeebreak.


Moodboard-Studio-E.-Interie

Espressobars zijn upcoming; het voorziet velen in de behoefte aan cafeïne en het is natuurlijk ideaal om dit te combineren met een korte persoonlijke ontmoeting, gegoten in de charme van de Italiaanse levensstijl. Een inspirerende coffeebreak om daarna onze route op de (digitale) weg weer te vervolgen. Wie verlangt daar nou niet naar?

Piano, piano, even de tijd nemen en genieten, het liefst samen met familie en/of vrienden. Italianen pakken het heel anders aan dan Nederlanders, neem bijvoorbeeld de traditie van de espressobar. Een bezoek aan de espressobar staat al vroeg op de agenda van de werkdag. Loop je naar je werk, dan stop je onderweg bij een barretje om een cappuccino e brioche te nuttigen terwijl je de Gazzetta dello sport doorleest. Als je in de loop van de ochtend tijdens de eerste coffeebreak in een Italiaans barretje staat en wilt doen zoals de Italianen, houd dan het volgende in de gaten. Bestel na 11.00 uur nooit een cappuccino, of een cappucc’ zoals de Italianen het noemen (spreek uit; kapoetsj). Dit drink je alleen in de vroege ochtend. Een echte Italiaan stapt over op espresso. Die drink je overigens met veel suiker. Laat dus je dieetgedachten maar varen en geniet van een espresso zoals hij bedoeld is; heet, sterk en zoet! Op het Italiaanse werk zijn de in Nederland o zo gebruikelijke koffiezetapparaten en de cup-a-soup-break een onbekend fenomeen. Logisch; een espressobar is immers vlakbij en daar heb je natuurlijk altijd verse espresso.

Zullen de leegstaande winkelpanden in de binnensteden meer en meer gevuld gaan worden met sfeervolle espressobars en verruilen we de kantoorpanden aan de rand van de stad voor een werkplek in het centrum? Wordt de Italiaanse traditie een beetje meer van ons? Waar geniet jij van je coffeebreak? Stuur de interieurfoto’s naar: info@studio-e-interieur.nl

Esther

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Natalie
    5 november 2014 at 02:44

    Leuk artikel over koffiebars. Ik kan er een aanraden in Oosterbeek aan de Weverstraat. Heel knus en heerlijke koffie & thee!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.