Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer inspiratie

Tadelakt


Als je ooit in Marokko bent geweest, zul je het wel herkennen. Ik heb het over de prachtige, licht golvende, glanzende muren die op veel plekken door heel Marokko worden toegepast. Dat mooie effect kan jij ook in jouw eigen huis creëren, met tadelakt.

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een eeuwenoude Marokkaanse stuctechniek die o.a. toegepast wordt op wanden, vloeren en ornamenten. Het kenmerkende voor tadelakt is, dat de oppervlakte van een kalklaag samengeperst en tot glans gebracht wordt met een steen. Door de verdichte kalklaag daarna met zeep te bewerken, wordt het volledig waterdicht en krijgt het meer glans. Omdat tadelakt volledig waterdicht is, wordt het voornamelijk toegepast in badkamers, toiletten en keukens. Een goed aangebrachte tadelakt-stuc zal ook nooit scheuren.

Uiteraard heeft tadelakt ook een nadeel: het aanbrengen van tadelakt is vaak tijdrovend, met als gevolg dat er ook een flink prijskaartje aan vast zit.

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Betonstuc muur | Inrichting-huis.com
    17 april 2017 at 11:00

    […] ik vandaag een zo goed mogelijk antwoord op te geven. Eigenlijk is het allemaal begonnen met tadelakt, een eeuwenoude Marokkaanse en 100% natuurlijke techniek. Tadelakt is een super arbeidsintensief […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.