Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Super mooi energiezuinig huis
Binnenkijken Landelijk interieur Modern interieur Vintage interieur

Super mooi energiezuinig huis


Keer op keer wordt ik aangenaam verrast van alle mooie huizen en appartementen over de hele wereld die ik tegenkom. Sommigen huizen zijn zó verschillend en op hun eigen manier zó mooi. Dat maakt het soms ook moeilijk om te bepalen welke stijl wij uiteindelijk willen hebben voor onze eigen interieur inrichting.

Vandaag laat ik jullie het Bovina House zien, die in 2012 ontworpen is door Kimberly Peck Architect. Het huis is gelegen in een mooie groene natuurlijke omgeving in Bovinia in New York, en heeft een woonoppervlak van ongeveer 180m2. De architecten wilden niet alleen een mooi huis met een mooi interieur ontwerpen, maar het was vooral ook belangrijk om het energiezuinig te maken. Er zijn bovendien milieuvriendelijke materialen gebruikt.

Super mooi energiezuinig huis

Super mooi energiezuinig huis

Super mooi energiezuinig huis

Rustieke sfeer in het interieur

De hoofdstructuur van het huis bestaat uit een houten frame van een oude boerderij van rond het jaar 1900. Om het echt energiezuinig te maken zijn structurele geïsoleerde panelen gebruikt voor het dak en alle muren. Voor de vloer is een betonnen vlak gegoten met een stralende verwarmingssysteem, die aan de bovenkant gepolijst is. En het huis maakt gebruik van een speciale lucht warmtewisselaar. Een apparaat dat frisse lucht brengt van buiten zonder verlies van warmte en de lucht circuleert in het huis om warmere lucht naar beneden te verplaatsen vanaf de tweede verdieping.

Grote open keuken

Houten balken plafond

Houten balken slaapkamer

Houten planken

Sfeervolle zithoek

Houten planken
Door het gehele interieur zijn hergebruikte houten planken gebruikt voor de vloer, plafond en muren. Hiermee is een fijne rustieke sfeer basis gecreëerd voor de inrichting.

Landelijk wonen

Loungehoek met houtkachel

Rustieke badkamer

Rustieke sfeer in interieur

Rustieke slaapkamer

Met stijlvolle meubels en accessoires is deze sfeer verder doorgetrokken. In de zithoek van woonkamer staan twee vintage cognac leren banken vergezeld door houten stoelen en krukken. De andere hoek is ingericht als gezellige lounge met een moderne zwarte houtkachel en twee comfortabele grote bruine zitzakken. Naast de houtkachel is een langwerpige kast geplaatst die gebruikt wordt als opslag voor de hardblokken.

Er is gekozen voor een grote open keuken met stoere rvs keukenkasten. De keuken bestaat uit een vaste wand bestaande uit een laag keukenblok en een groot keukeneiland, die beiden afgewerkt zijn met een houten werkblad.

RVS keuken

Fotografie: Torkil Stavdal

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.