Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Modern interieur Scandinavisch interieur

Stephanie Duval en haar woninginrichting


Wie is Stephanie Duval?

Ik ben geboren in Antwerpen, maar voel me eerder thuis in grotere steden als New York of Parijs, en ik verhuis in september naar Genève, waar ik ga samenwonen met mijn verloofde. Ik praat het liefst over reizen, media en design, maar kan ook uren doorbomen over de Amerikaanse TV-series die ik volg. Ik heb Amerikaanse Literatuur gestudeerd, en lees sindsdien enkel nog Engelstalige boeken.

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben een storyteller: als journalist, editor of copywriter vertel ik verhalen van mensen, bedrijven en organisaties – of dat nu in print of online gebeurt. Ik ben gespecialiseerd in mode, design, travel en lifestyle en schrijf voor verschillende Belgische en Engelstalige publicaties.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Als freelancer ziet geen enkele dag er hetzelfde uit voor mij. Soms loopt een werkdag uit tot laat in de avond, en begin ik er de volgende dag wat later aan. Meestal is het een combinatie van creatief brainstormen, plannen en concepten uitwerken, teksten schrijven en herschrijven én liters koffie drinken.

En je vrije dag?
Liefst van al begin ik een vrije dag met brunch op een leuke plek. In Genève genieten we tijdens de weekends volop van de natuur rond ons: in de zomer met een bootje varen op het meer, tijdens de winter gaan we bijna wekelijks skiën in een van de nabije ski-oorden. En we reizen natuurlijk ook heel veel: daar zie ik minder goed de grens tussen werken en plezier – het voelt altijd aan als een vrije dag.

Wat betekent woninginrichting voor jou?

Net zoals mode vind ik een interieur een manier om iets over jezelf uit te drukken, om expressie te geven aan je persoonlijkheid. Maar – en opnieuw net zoals bij mode – het draait bij mij ook om het creëren van een comfort zone, iets waar je je goed en relax bij voelt.

Hoe zou jij jouw woninginrichting omschrijven?

Ik hou van wit als achtergrond en speel graag met contrast. Ons appartement in Antwerpen heeft hoge plafonds, originele parket uit de jaren 50 en nog een heleboel authentieke elementen uit die tijd. Ik vind niets zo leuk als die dingen combineren met strak design en moderne items om tot een warme en persoonlijke mix te komen.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?
Ik verhuis in september naar een veel kleiner appartement, dus moet noodgedwongen enkele van mijn favoriete design items in opslag opbergen. Ik zal onze gigantische tafel van Arco missen: we hebben er al veel gezellige vriendendiners rond gehad. En onze aangebouwde bibliotheek – onze trots – kunnen we natuurlijk ook niet meenemen. Maar eigenlijk ben ik aan niets zo gehecht dat ik het nooit meer zou kunnen missen – ik vind de challenge om elke keer van nul te beginnen best spannend.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Ik spendeer waanzinnig veel tijd online, dus dat levert me behoorlijk wat inspiratie op. Sites als Pinterest zijn mijn favoriete tijdverdrijf. Maar ik probeer ook andere dan interieurblogs te vinden en bekijken: soms is het uit onverwachte hoek dat je geniale ideeën krijgt of prachtige voorbeelden vindt. En uit onze reizen put ik ook ontzettend veel inspiratie. We kiezen nooit zomaar een hotel of restaurant op locatie uit, we gaan altijd voor inspirerende omgevingen en ervaringen.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Ik heb er een aantal, maar mijn favoriete designwinkel – omwille van het gigantische aanbod, de super service en de prachtige showroom – is Master Meubel in Turnhout (www.mastermeubel.be). Ik ben ook heel erge fan van de Scandinavische labels, en die vind ik in Antwerpen allemaal bij Espoo (www.espoo.be).

Jouw tip voor de lezer?
Durf af te wijken van de norm. Zoek uit wat jij het liefst ziet, niet wat de rest graag ziet. Soms heb je na het bekijken van al die design en interieurblogs het gevoel alsof iedereen hetzelfde aan het doen is, en dat kan soms verstikkend werken op je eigen gevoel en inspiratie. Probeer gewoon dingen uit en durf te experimenteren met stijlen – net zoals je dat ook met je garderobe doet!

Volg Stephanie op haar blog: www.70percentpure.be

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Stephanie Duval en haar woninginrichting

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.