Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Zonwering inspiratie
Woonaccessoires

Soorten zonwering


Hoewel zonlicht in huis super fijn is, is het soms juist ook fijn om schaduw te hebben. En mocht je een huis veel natuurlijk zonlicht hebben, dan is goede zonwering onmisbaar. Zonwering heeft dus vooral een functioneel aspect, net als een vloer, een kast of een deur. En net als een vloer, een kast of een deur, wil je natuurlijk wel zonwering hebben die het beste bij jou past. Vandaag heb ik een stukje geschreven over de verschillende soorten zonwering en laat ik de mooiste inspiratie voorbeelden zien.

Zonwering inspiratie

Zonwering inspiratie

Shutters

Shutters is eigenlijk ook een vorm van raamdecoratie. In tegenstelling tot andere soorten zonwering, plaats je shutters aan de binnenkant. Door de horizontale latten te verstellen, kan het zonlicht van buiten gefilterd worden. Naast het voordeel dat shutters vooral decoratief zijn, kan je daarmee ook besparen op gordijnen.

shutters

shutters

shutters

Uitvalschermen

Uitvalschermen is een van de meest gekozen vormen van zonneschermen. Een uitvalscherm wordt aan de buitenkant van het raam gemonteerd, en bestaat uit een kap met daarin een doekbuis en doek, die je door middel van van twee armen tot meer dan 90 graden kan laten zakken. Ze zijn praktisch, makkelijk bedienbaar en vooral relatief goedkoop.

uitvalscherm

Uitvalscherm

Knikarmschermen

Een kniparmscherm is vergelijkbaar met een uitvalscherm. Je hebt hier ook te maken met een doek. Het verschil zit in de armen. Zoals de naam al verklapt, wordt het doek ondersteund door twee armen in een knikvorm. Tegenwoordig kunnen knikarmschermen elektrisch bediend worden.

knikarmscherm

Screens

Screens is eigenlijk een electrisch bedienbare rolgordijn aan de buitenkant van een raam. Doordat het doek vlak voor het raam naar beneden geschoven kan worden, houdt het super veel zonlicht tegen. Het grote voordeel van screens is dat ze erg weinig ruimte in beslag nemen.

Screens

Markiezen

Markiezen hebben een boogachtige vorm, waarbij vijf u-vormige ramen aan elkaar zijn bevestigd door middel van scharnieren. Hoewel er ook moderne markiezen verkrijgbaar zijn, heeft deze vorm van zonwering de meest klassieke look.

markiezen

Wil jij ook zonwering aanschaffen voor jouw huis? Bekijk hierboven welk soort jou het meest aanspreekt en vergelijk zonweringen van verschillende winkels en leveranciers voor de beste prijs kwaliteit verhouding.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.