Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kinderkamer inspiratie

Sneeuw, ijspret en warme choco


Het is lang geleden dat kinderen sliepen in kamers met ijsbloemen op de ramen en soms zelfs op je deken als het winter was. Ook lag er toen sneeuw, een dik pak sneeuw, zodat je met je slee naar school ging of werd gebracht. Sneeuwpoppen en iglo’s kon bouwen. Of schaatsen op dichtgevroren vijvers, meren, plassen. Gezellig met je vriendinnetjes en vriendjes of familie direct uit school en in de weekeinden. De winter was toen ook echt een winter zoals een winter hoort te zijn met alles erop en eraan en vooral koud heel erg koud!

Sneeuw, ijspret en warme choco

Door de goed geïsoleerde woningen van tegenwoordig hebben we bijna geen ijsbloemen meer op de ramen en merk je nu pas als je buiten komt hoe koud het is. Of zelfs dan nog niet… Onze huidige beschermende kleding is heel goed in staat de koude ver van ons lichaam te houden. Alleen het puntje van de neus of de vingertoppen zullen nog ouderwets kunnen tintelen.

Nu de temperatuur eindelijk wat winters wordt is het genieten van de kou en daardoor het wintergevoel net buiten ons huis weer mogelijk. Op een kunstijsbaan kunnen kinderen (leren) schaatsen en als de vrieskou van de afgelopen dagen doorzet, dan kan er straks zelfs geschaatst worden op vijvers en meren. Organiseer
zelf een schaatstocht en zorg ervoor dat er langs de route een aantal koek en zopie is waar kinderen getrakteerd worden op warme chocomelk om heerlijk op te warmen en even bij te komen voor de toch weer verder gaat. En voor in huis, witte dikke dekens om heerlijk gezellig samen onder te liggen op de
bank of wat nog leuker is om samen een iglo van geperst piepschuim te maken. Als de winter niet buiten is kun je op deze manier zelf de winter binnen maken.

Winterse groeten, ALMA

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.