Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klassiek interieur Landelijk interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer stijlen


Een kamer, 3 stijlen. De slaapkamer. Een kamer die net al alle andere kamers in huis een bepaalde sfeer moet ademen voor de bewoner. Die sfeer ademt in vele gevallen rust, ontspannenheid en een bepaalde mate van sensualiteit uit. En iedereen kiest zijn eigen look voor dit domein. De een gaat voor stoer, de ander gaat voor klassiek en weer een ander gaat voor basic.

Ik heb drie stijlen uitgezocht en tegen elkaar afgezet: de Scandinavische slaapkamer, de stoere nonchalante slaapkamer en de landelijke-met-een- knipoog- naar –antiek slaapkamer. Welke stijl kies jij?

Slaapkamer stijlen 4

Slaapkamer stijlen 2

Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische slaapkamer begint met wit als basiskleur. Bij de kamer met het lampjessnoer bepaalt het snoer de mate van romantiek. De lampjes breken het strakke lijnen spel van de lijsten aan de muur. De wereldbol, het Ikea trapje, de stoere blauwe lamp geven de kamer een nonchalante touch. De kamer is easy going op zijn Scandinavisch. De andere slaapkamer wordt gekenmerkt door een wat zachtere look door de kussens, kandelaren, de speelse ronde tafeltjes en het gestreepte hoofdbord.

Slaapkamer stijlen 1

Stoere nonchalante slaapkamer

De stoere nonchalante slaapkamers worden beide gekenmerkt door een karakteristieke stenen muur. Dit geeft de kamers meteen een stoere, rauwe look. De ene kamer wordt zacht en romantisch gemaakt door de vele kussens, het kleurgebruik, de Franse poster en details als bloemen, het antieke tafeltje en de gekleurde borden aan de muur. Maar alles is zo neergezet dat het een bepaalde mate van nonchalantheid uitstraalt. De andere kamer is rauwer door het gebruik van grijs, de zwart/wit lijst, de metalen krukjes als nachtkastje. Maar het grote plaid met fluwelen look en de glazen hanglampjes verzachten de ruwe bolster- look van deze stoere slaapkamer. Een kamer voor haar en een kamer voor hem?

Slaapkamer stijlen 5

Landelijke slaapkamer

Dan de landelijke slaapkamer. Beide kamers zijn voorzien van een antieke houten deur als hoofdbord. Hierdoor onstaat meteen een landelijke look. De houtkleur in beide kamers geven een zachte uitstraling aan het geheel en dragen bij aan de landelijks sfeer. Een oude rieten kist, een antiek kastje, beddengoed in zachte kleuren geven de kamers iets klassieks. Beide kamers hebben decoratie kussens met een opvallend patroon en in een opvallende kleur op bed liggen voor een speels accent.

Slaapkamer stijlen 6

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.