Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klassiek interieur Modern interieur Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer op Zweedse zolder


Dit is de slaapkamer van een Zweedse appartement die te koop stond op de makelaarswebsite Stadshem. Een moderne appartement bestaande uit twee verdiepingen. Via een superleuke wenteltrap is de zolderverdieping te bereiken. Een zolder waar de eigenaars een slaapkamer van hebben gemaakt. Het is niet zo makkelijk om een slaapkamer op zolder goed in te richten. Je hebt te maken met schuine wanden en daken en daardoor ook minder loopruimte dan bijvoorbeeld een slaapkamer met rechte muren en een platte plafond. Maar soms moet je er ook niet teveel nadenken. Met een beetje creativiteit kom je al heel ver.

Slaapkamer op Zweedse zolder

Slaapkamer met hoog plafond

Zoals gezegd heb je bij een slaapkamer op zolder te maken met schuine wanden en daken. Daartegenover heb je ook vaak te maken met een hoog plafond, wat niet alleen erg mooi is maar ook voor ruimtelijkheid in de slaapkamer zorgt. En dat zie je ook hier terug. Een extra plus in deze slaapkamer is het dakraam die geplaatst is in het schuine dak. Als je bedenkt dat dit te realiseren is voor onder de €1000,- is een dakraam zéker een goede investering.

Slaapkamer contrast

De slaapkamer is voorzien van een prachtige houten vloer die ze donkerbruin hebben geschilderd. Deze donkere vloer vormt een mooi contrast met de strakke witte muren. En juist omdat je hier in deze slaapkamer te maken hebt met een hoog plafond, komt dit contrast heel goed naar voren.

Om de slaapkamer wat dynamischer en speelser te maken hebben ze één muur goud geschilderd. Een kleur die past bij de rest van de slaapkamer, maar ook iets klassieks en luxe toevoegt aan de ruimte.

Slaapkamer op Zweedse zolder

Slaapkamer op Zweedse zolder

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.