Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer om van te dromen!
Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer om van te dromen!


Wat een droomslaapkamer! Deze slaapkamer heb ik gevonden in de portfolio van Buro Bogaarts Interiordesign. Zij hebben de verbouwing gerealiseerd van een rijksmonument uit 1613, gelegen in hart van de Jordaan in Amsterdam. Vroeger werd het pand gebruikt als galerie, en zelfs een lange tijd als slagerij. Om er een geschikt woonhuis van te maken, was het in zijn geheel afgebroken om het vervolgens opnieuw op te bouwen. Het resultaat is verbluffend. Dit is dus hoe de prachtige slaapkamer is geworden!

Slaapkamer om van te dromen!

Slaapkamer om van te dromen!

Witte slaapkamer

In totaal had het huis maar liefst vijf woonlagen. De slaapkamer is gelegen op de bovenste woonlaag op de zolderverdieping. Een logische en vooral een mooie keuze. Kijk eens naar het fantastische puntdak met de authentieke houten balken, die helemaal wit zijn geschilderd. Ook de muren en de oude houten vloer hebben dezelfde witte kleur gekregen, wat als resultaat heeft dat het een super lichte frisse slaapkamer is geworden.

Slaapkamer om van te dromen!

Slaapkamer om van te dromen!

Rustiek hout

Met rustieke houten elementen, hebben ze de slaapkamer het wit gecompenseerd met warmte en sfeer. De rustieke houten ladder bijvoorbeeld of de oude plank die tegen de muur staat. Maar ook de spiegel en de leuke sierkussens hebben warme bruine tinten.

De slaapkamer staat bovendien direct in verbinding met de speciaal ingerichte open inloopkast en open badkamer met een luxe vrijstaand bad en inloopdouche. En ook in deze ruimtes zie je de witte frisse stijl terugkomen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Marijke - Easydailyfood
  18 februari 2015 at 17:39

  Helemaal wit spreekt mij wel aan op foto’s maar ik houd in huis toch van veel kleur! Vind zelf dat een huis daar echt persoonlijk van wordt.

  • Reply
   Manfung
   19 februari 2015 at 12:35

   Hoi Marijke, begrijp wel wat je bedoelt. Maar deze slaapkamer vind ik persoonlijk toch wel helemaal geweldig! 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.