Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Wooninspiratie

Silvana Middendorp & de inrichting van haar huis


Wie is Silvana Middendorp?
Getrouwd en moeder van de twee leukste meiden van 7 en 8 jaar oud. Ik heb een grote passie voor interieur en ben dan ook al jaren bezig met alles wat hiermee te maken heeft. Ik probeer de trends te volgen maar daarin wel mijn eigen voorkeur trouw te blijven. Je interieur is tenslotte ook iets heels persoonlijks waar je je prettig moet voelen.

Ik speelde al jaren met de gedachte om voor mezelf te beginnen als interieurstylist. In de praktijk is er altijd wel een reden te vinden om het niet te doen. Vorig jaar heb ik besloten om het anders te gaan bekijken door hardop te zeggen, ‘waarom niet!’ Ik wil niet na een aantal jaren zeggen, had ik het nu toch maar gedaan! Vond ik wel stoer van mezelf en omdat stoer en interieur toch wel mijn voorkeur heeft, werd Stoer in Style – www.stoerinstyle.nl een feit!

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Ik begin mijn dag met mijn gezin want ondanks dat mijn dochters al grote meiden zijn (vinden ze voornamelijk zelf), vind ik het erg fijn ze zelf naar school te brengen. Hierna neem ik mijn mails door, bel mensen voor een afspraak, loop ik  de webwinkel langs en handel bestellingen af.
Als ik bij opdrachtgevers ben geweest voor een gesprek over hun interieur en woning, dan moet ik dat op me in laten werken. Het werkt voor mij erg goed, om dan in de ochtenduren te gaan zitten, te schetsen, kleurenwaaiers door te kijken, plannen en combinaties maken en alles te vertalen naar een praktisch plan van aanpak. Altijd weer een geluksgevoel als dat goed lukt!

Wat doe je het allerliefste?
Dat is ook meteen het allerliefste wat ik doe. Een goed kloppend interieurplan maken naar de wensen van de opdrachtgevers, ik maak eigenlijk de vertaalslag van de wensen naar de praktijk. Als dat goed lukt en mensen zijn er blij mee, dan vind ik dat fantastisch. Ik heb hen dan toch kunnen helpen met iets dat heel belangrijk en persoonlijk is.  Het geeft mij een fijn gevoel als mensen dat persoonlijke element van de inrichting van hun woning aan mij toevertrouwen! Ik vind het ook super als mensen enthousiast zijn over mijn webwinkel. Ik maak bewust de keuze om niet allerlei merken naar mij toe te trekken en er een commercieel verhaal van te maken. Ik vind het veel leuker om juist die woonaccessoires te verkopen die goed bij Stoer in Style passen en als mensen dan zien en waarderen dan maakt mij dat erg blij!

Beschrijf eens de inrichting van jouw huis?
Ons huis is een heerlijk stoer, sfeervol en basic huis. Ik vind het belangrijk om een praktisch leefhuis te hebben. Geen toonzaal maar gewoon waar je lekker kunt doen waar je zin in hebt, waar je je terug kan trekken, relaxen en ook samen veel tijd door kan brengen. Ik heb gekozen voor rustige en stoere kleuren gecombineerd met mooie en natuurlijke materialen, zoals hout, linnen en steen.

Je mag één ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
Als ik één ding uit mijn huis mag meenemen dan is dat het houten beeld dat ik tijdens mijn huwelijksreis heb meegenomen vanuit Bali. Eigenlijk een heel simpel houtsnijwerk, van een man en een vrouw figuur, die naast elkaar staan. Ze zijn allebei nogal dik, ik moet altijd aan die mooie figuren denken van Fernando Botero. Het beeld kostte misschien een paar euro, maar ik vind het mooi en het is mij dierbaar.

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Inspiratie haal ik eigenlijk uit heel veel. Ik ben gek op de natuur, vooral de kust met de mooie grijstinten van de zee en grijsblauwe luchten. Maar ook frisgroen lenteblad en bloemen vind ik prachtig. In steden of op vakanties kijk ik veel naar gebouwen en huizen en houd ik erg van de details in bouwstijl. Ik weet nog dat vorig jaar in Griekenland, ergens in een dorpje een voordeur openstond en toen ik naar binnenkeek zag ik een prachtige tegelvloer en een grote lampenkap aan het plafond. Echt geweldig, heel simpel maar zo mooi!

Jouw tip voor de lezer?
Mijn tip is eigenlijk dat mensen het niet te ingewikkeld moeten maken in hun interieur. Blijf praktisch denken en probeer je aan een stijl vast te houden en hierin je persoonlijke touch mee te geven. En natuurlijk een beetje Stoer maar dan wel in de juiste Style 😉

Silvana Middendorp & de inrichting van haar huis

Silvana Middendorp & de inrichting van haar huis

Silvana Middendorp & de inrichting van haar huis

Silvana Middendorp & de inrichting van haar huis

Silvana Middendorp & de inrichting van haar huis

Silvana Middendorp & de inrichting van haar huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.