Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Modern interieur Wooninspiratie

Sfeer in een nieuwbouwwoning!


Ga je binnenkort in een nieuwbouwwoning wonen, dan heb je hier vast heel bewust voor gekozen. De voordelen van een nieuwbouwwoning zijn namelijk heel gemakkelijk op te noemen. Het huis is energiezuinig, je hebt er de eerste tien jaar weinig onderhoud aan en je kunt, zeker als je de eerste bewoner bent, helemaal zelf bepalen hoe je de woning indeelt en inricht. Een nadeel wat vaak genoemd wordt is dat een nieuwbouwwoning de sfeer mist die je wel in authentieke jaren 30 of 40 woningen hebt. Om deze reden geven we je een aantal tips en tricks die jouw persoonlijke sfeer in je nieuwbouwwoning kunnen brengen.

tumblr_ntlf95wYzt1qz8uvvo1_1280

sfeer-nieuwbouwwoning

Sfeer aanbrengen
Wanneer je de sleutel krijgt kom je in de meeste gevallen binnen in kale betonnen ruimtes. Heel functioneel en hagelnieuw, maar de sfeer is nog ver te zoeken. De woning heeft geen oude stijlelementen, zoals je die bij jaren ’30 woningen bijvoorbeeld ziet. Mooie ouderwetse brede kozijnen, een kamer-en-suite met antieke deuren of een mooi glas-in-loodraam zorgen bij dit soort huizen gelijk voor een fijn gevoel. Deze stijlelementen vormen een mooie basis om je huis sfeervol in te richten. Nieuwbouwwoningen hebben wel heel veel voordelen, maar hoe creëer je ook hier een warm, stijlvol en persoonlijk interieur?

dubbele-deuren

Wanden en plafonds
Allereerst zou je kunnen kijken naar de afwerking van de wanden en plafonds. In een modern huis zijn ze vaak strak wit, maar om sfeer aan te brengen kun je overwegen een aantal wanden met een mooie kalkverf te bewerken. Kalkverven zijn er in diverse kleuren waardoor je de wand exact kunt laten aansluiten bij je inrichting. Ook in de manier van aanbrengen kun je variëren. Met een roller krijg je een strakke look, terwijl een blokkwast juist een verweerde aanblik geeft. Er zijn zelfs workshops te volgen om te leren welke mogelijkheden er met deze kalkverf allemaal zijn.

muren-kleur

kleuren-muren

Aan de wand
Naast het verven van een wand, heeft wanddecoratie ook een grote invloed op de sfeer in je woning. Kies daarom voor een beperkt aantal grote objecten. Met een schilderij van een grote afmeting geef je meteen een statement af. En het oogt minder rommelig dan allerlei kleine frutsels aan de muur. Heb je toch een aantal kleinere schilderijtjes of foto’s? Groepeer ze dan tot een collage, waarbij je goed kijkt naar het lijnenspel van de lijstjes. Of kies ervoor om je foto’s op 1 afdruk bij elkaar af te laten drukken, zodat je toch een strak geheel krijgt.

as4

4ac92b8be4f4f1c4812b021bb855b0c5

Oude meubeltjes
Je inrichting kan veel sfeer toevoegen. Kies voor een mix van oude en nieuwe meubeltjes, waarbij je ook eens bij je ouders of opa en oma in huis kunt rondkijken of je iets kunt gebruiken. Zo’n mooi ouderwetse secretaire bijvoorbeeld, met al die laatjes erin, die kunt je perfect gebruiken om je woonkamer tot leven te brengen. Je kleedt het meubelstuk aan met moderne lichte accessoires en je tovert in een handomdraai een mooie sfeervolle hoek in je kamer.

a0bc05a00c5374a3bebd4edffaa629c7

2c087037515800cf8a242eaff9b3b1ef

Oude bouwmaterialen
In een nieuwbouwwoning heb je vaak zogeheten ‘opdekdeuren’. Dichte kunststof deuren met een stalen kozijn. Je maakt van je deuren echte eye catchers door ze te vervangen door ouderwetse houten paneeldeuren. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Die deuren passen namelijk niet in de stalen kozijnen die in je nieuwbouwwoning zitten. Tegenwoordig heb je een mooi alternatief. Het blijft een kunststof deur die past in je kozijn, maar dan met een ouderwetse look. Er zijn een hele reeks indelingsmogelijkheden verkrijgbaar, variërend van dichte paneeldeuren tot half glas en zelfs glas in lood.

c09fc2bd22e7d9c3faededcc2300a672

8d7481315c30c50b1c38b5cdc044101e

Met al deze tips gaat het je zeker lukken om van jouw nieuwe huis een droomhuis te maken. Vol ouderwetse sfeer en charme, maar met het moderne comfort van nu.

Bron: designedinteriors.tumblr.com | Cache.facilisimo.com | Messagenote.com | Thedesignchaser.com | Decordots.com | Decor8blog.com | Fantasticfrank.se | Carlaaston.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.