Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang
Badkamer inspiratie Binnenkijken Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Woonkamer inspiratie

Jaren ’30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang


De meeste mensen kennen Marrit de Lang van haar leuke interieurblog Donebymyself.nl. Naast bloggen is Marrit ook woningfotograaf en interieurstylist. Zowel op haar blog als Instagram laat ze fijne kiekjes zien van haar geweldige jaren ’30 woning, die ze natuurlijk helemaal zelf heeft ontworpen en ingericht.

Ik persoonlijk ben vooral fan van haar super stoere keuken. Het contrast tussen de strakke witte keukenkasten en werkblad met de rauwe gerestaureerde bakstenen muur is om jaloers op te zijn. Maar dat kan je eigenlijk zeggen over heel haar stoere Scandinavische interieur inrichting. Een interview en binnenkijker bij Marrit mag daarom zéker niet ontbreken!

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Wie is Marrit de Lang?
Hai! Mijn naam is Marrit de Lang, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn man in Leeuwarden.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb een bedrijf in woningfotografie en –styling en daarnaast blog ik op Donebymyself.nl. Daarnaast wordt er ook veel geklust, sinds februari 2015 zijn we onze jaren ’30 woning aan het renoveren en we zijn nog lang niet klaar.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? En je vrije dag?
Deze 2 vragen moet ik eigenlijk bij elkaar voegen, want met een eigen bedrijf lopen werk & privé nogal eens door elkaar. Mijn werk loopt uiteen van het geven van stylingadvies, een woning fotograferen die te koop wordt aangeboden tot het bijhouden van mijn blog. Vooral dat laatste wil nog wel eens 24/7 doorgaan, maar gelukkig vind ik mijn werk het allerleukste en zou ik niet anders willen!

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Wat betekent interieur inrichting voor jou?
Interieur inrichting is een eigen plek creëren waar jij je goed bij voelt. Het allerbelangrijkste van interieur vind ik dat het persoonlijk is, ik wil aan een interieur kunnen aflezen wie er woont. Het houdt voor mij in dat je je omringt met spullen die voor jou een betekenis hebben, en daardoor kan elk interieur uniek zijn.

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?
Veelal Scandinavisch maar wel met een stoer randje. Ik houd van designmeubels en combineer dit gerust met IKEA en tweedehands spullen. De basis is altijd wit, van daaruit vul ik het aan met zachte tinten en altijd een beetje zwart.

Wat is jouw favoriete plek in huis?
Omdat ik in mijn woonkamer het meeste tijd doorbreng is dat mijn eerste keus, maar onze keuken (met bakstenen muur) en lichte slaapkamer zijn ook erg fijn. Het fijne van een huis verbouwen is dat je alles precies kunt maken zoals je zelf wilt.

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?
Oei, dat is een moeilijke vraag! Qua interieur neem ik het liefst alles mee, al is mijn ervaring dat elk huis iets anders nodig heeft. Maar qua huis wil ik niet meer zonder tuindeuren, erker, de bakstenen muur in de keuken. Ik zit eigenlijk prima op mijn plek hier, mag ik blijven zitten waar ik zit? 🙂

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?
Als je ervoor open staat, is inspiratie overal. Ik lees graag woontijdschriften, volg veel mensen op Instagram, lees interieurblogs. Maar zelfs door iets in het straatbeeld of winkels kan ik geinspireerd raken.

Wat is je favoriete woonwinkel?
Jan de Jong in Leeuwarden, zonder twijfel. Prachtige meubels en alles wordt zo mooi gestyled! Ze richten zich op design en ik verbaas me er elke keer weer over hoe mooi ze dit doen.
Maar, ik houd van combineren en dus is er niet 1 winkel waar ik alles koop. Designmeubels gecombineerd met IKEA en kringloopspullen, zoals ik al eerder schreef. Op deze manier houd je het betaalbaar en persoonlijk.

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Jouw tip voor de lezer?
Durf te combineren. Koop niet alle meubels in 1 winkel, je wilt tenslotte niet in een showroom wonen. Niet alles hoeft duur, op Marktplaats vind ik de mooiste spullen die daardoor veel unieker zijn dan nieuw gekocht. En als laatste tip: gooi de boel eens om. Zet de bank eens aan de andere kant, of je tafel middenin de kamer. Mijn ervaring is dat dit tot heel verrassende resultaten kan leiden!

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Jaren '30 woning met een Scandinavisch stoer interieur van Marrit de Lang

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.