Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur
Binnenkijken Scandinavisch interieur

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur


Wie is Sarah Van Peteghem?

Ik ben 26 jaar oud en ben geboren in Antwerpen (België). Ik studeerde product design in Antwerpen en in Eindhoven en verhuisde daarna naar Berlijn samen met mijn vriend. Nu wonen we nog steeds graag in hartje centrum Berlijn, dichtbij alle winkeltjes, cafeetjes en galerijtjes.

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur

Wat doe je in het dagelijks leven?
Alles wat ik doe heeft met design te maken. Ik werk als UX/UI designer bij een bedrijf dat software en hardware maakt voor DJ’s en producers. In mijn vrije tijd bekijk ik design vanuit een andere hoek en ben ik vooral bezig met interieur en het schrijven van mijn blog Coco Lapine, maar ook met het ontwerpen en maken van juwelen en posters voor in onze online shop.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke morgen fiets ik naar de andere kant van Berlijn naar mijn werk. Wanneer ik ’s avonds thuis kom zoek ik naar inspirerende interieurs voor op mijn blog, teken ik nieuwe ideeën uit voor onze shop en maak ik bestellingen klaar om de volgende dag te op de post te doen.

En je vrije dag?
Vaak werk ik in mijn vrije tijd aan mijn blog en shop, maar wanneer ik daar niet mee bezig ben ga ik er het liefst samen met mijn vriend op uit in de stad. Berlijn heeft zo veel te bieden en hoewel we hier nu al bijna drie jaar wonen hebben we nog steeds niet alles gezien.

Wat betekent interieur inrichting voor jou?

Dit zal misschien cliché klinken, maar ik vind het echt: “je huis een thuis maken”. Het is heel belangrijk dat je woning persoonlijkheid uitstraalt, net zoals je outfit dit doet. Ik vind het ook heel mooi dat wanneer je samen met iemand leeft, je huis dan ook twee persoonlijkheden omvat.

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?

Ons intérieur heeft zeker en vast een Scandinavische touch, al plak ik er niet graag een labeltje op. Wanneer ik iets echt mooi vind, dan koop ik het gewoon, maakt niet uit in welke stijl. Ik hou wel van de Scandinavische waarden, de materialen en het minimalisme.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?

De oude salon tafel van mijn oma die we blauw geschilderd hebben. Mijn oma is al een tijdje overleden en ik vind het leuk om nog iets van haar in huis te hebben.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Uit magazines, interieur blogs, Pinterest, woonwinkels… eigenlijk uit heel veel dingen. Soms kan ik ook geïnspireerd worden door een outfit, een materiaal, of een kleurencombinatie.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Ik heb eigenlijk niet echt een favoriet, maar wanneer ik bij de HAY winkel of bij Bolia langsga, moet ik me echt inhouden om de hele winkel niet leeg te kopen. Mijn twee favoriete Berlijnse winkels zijn “Gestalten” en “Do you read me” zijn. Dit zijn twee winkels waar je veel boeken en tijdschriften kan vinden over design en interieur (dus niet echt een woonwinkel, maar dit wilde ik graag vermelden voor de mensen die graag naar Berlijn op citytrip komen).

Jouw tip voor de lezer?
Ik zie het inrichten van een woning als een proces. Dit proces kan een lange tijd innemen waarin je leert kennen wat je mooi vind en waarin je veel dingen verplaatst en uitprobeert wat bij elkaar past en wat niet. Ik zit nog volop in dat proces. Hoewel we al drie jaar in ons appartement wonen, beschouw ik de inrichting nog altijd niet als klaar.

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur

Sarah van Peteghem van Coco Lapine en haar interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Michelle
    21 januari 2014 at 13:32

    Wat een geweldige stijl en inspiratiefoto’s. Buiten het feit om dat de sfeerfoto’s heel mooi zijn, vind ik het ook tof hoe je over je leven in Berlijn praat. Het klinkt alsof het echt je thuis is geworden. Volgende keer dat ik in Berlijn ben, zal ik zeker aan jou en je tips denken!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.