Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keuken inspiratie Modern interieur

RVS keuken


Een RVS keuken wordt steeds populairder. Vroeger werd het vooral op professionele basis gebruikt in restaurants. Dit heeft vooral te maken met de kenmerken waarover een RVS keuken beschikt die ontbreken bij andere materialen. Denk met name aan stevigheid, hygiëne en hittebestendigheid die allemaal van groot belang zijn in de horeca.

RVS keuken

RVS keuken

RVS keuken thuis

Tegenwoordig nemen mensen steeds vaker thuis een RVS keuken. Waarom ook niet eigenlijk? Stevigheid, hygiëne en hittebestendigheid zijn ook gewoon voordelen die thuis goed van pas zijn. Bovendien heeft een RVS keuken een mooie moderne uitstraling.

Het is mogelijk om een keuken te nemen geheel van RVS, maar het is ook goed denkbaar om RVS te combineren met andere materialen. Dit kan een erg bijzonder effect geven.

RVS keuken nadeel

Een RVS keuken heeft naar mijn mening één groot nadeel. RVS is namelijk niet krasvrij. Sterker nog, het krast vrij gemakkelijk, is het goed zichtbaar en zijn de krassen praktisch niet te verwijderen. Maar bij elk nadeel zit ook een voordeel gelukkig. Na verloop van tijd vormen de krassen één geheel waardoor het er gelijkmatig uitziet en ook weer iets aparts heeft.

RVS keuken

RVS keuken

RVS keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  mieke faes
  18 januari 2014 at 18:07

  We zijn op zoek naar een keuken in rvs, zoals in afbeelding… wand en kookeiland. Waar zijn winkels of firma’s te vinden ?

 • Reply
  Keuken met combinatie van RVS en underlayment | Inrichting-huis.com
  9 juli 2016 at 11:00

  […] RVS keukens hebben we vaker gezien en het materiaal underlayment of multiplex hebben we ook gezien in meerdere stoere appartementen en huizen. Twee soorten materialen die een stoere industriële sfeer uitstralen in elk interieur. In de keuken die ik vandaag aan jullie wil laten zien, hebben ze RVS onderdelen gecombineerd met underlayment. Ik vind het in ieder geval erg mooi. Jullie? […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.