Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Rotan stoel
Meubels Slaapkamer inspiratie Stoelen Woonaccessoires Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

Rotan stoel


Vandaag wil ik de Rotan stoel even onder de aandacht brengen. De Rotan stoel is een stoel die al super lang bestaat, en nog steeds zie je dat het overal in de mooiste interieurs wordt gebruikt. Sommige mensen noemen het een rieten stoel, sommigen denken dat het van bamboe is gemaakt, en het wordt ook een gevlochten stoel genoemd, maar wat is de Rotan stoel nou precies? Waar komt het vandaan en wat voor materiaal is Rotan eigenlijk? Daar ga ik in deze blog antwoord proberen op te geven.

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel duurzaamheid

De term ‘rotan stoel’ komt niet zomaar ergens vandaan. Rotan is namelijk het materiaal waar de stoel van is gemaakt. Het komt van de rotanpalm, die in de subtropen als een lange liaan groeit.

De rotan familie is erg groot. En de kwaliteitsverschillen binnen deze familie is ook erg groot. De hardheid en de poreusheid van de strengels bepalen de kwaliteit en de duurzaamheid van de gemaakte rotan stoel.

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel soorten

De rotan stoel is dus een natuurlijke bruine stoel. Vroeger werd het vooral in buitenruimtes gebruikt zoals de tuin of balkon, maar steeds vaker gebruiken mensen het als een binnenstoel. Het grote voordeel is dat je het in elke ruimte kunt inzetten. De rotan eetkamerstoel is erg populair, maar je ziet het ook regelmatig gebruikt worden als lounge chair, hangstoel of zelfs als schommelstoel in de woonkamer, slaapkamer of keuken. Sommige merken hebben speciaal voor de kinderkamer ook super leuke mini rotan stoelen gemaakt!

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel kleuren

Zoals gezegd is de natuurlijke onbewerkte rotan stoel bruin. Maar zoals met alles, zijn er tegenwoordig rotan stoelen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bloomingville heeft bijvoorbeeld varianten in de kleuren zwart, wit, blauw en oranje. Deze kunnen ook erg leuk met elkaar afgewisseld worden. Voor een echte natuurlijke uitstraling, kies je tóch voor een bruine rotan stoel.

Rotan stoel

Rotan stoel

Rotan stoel

Voor een meer comfortabele zitting, zou je bijvoorbeeld een kussen of een heerlijk zachte schapenvacht erop kunnen plaatsen. Op die manier ziet het er bovendien nóg leuker uit!

Bron: Basiclabel.nl | Decoholic.org | Allitemsloaded.com | Blog.aprilandmay.com | Monsterscircus.com | Sfgirlbybay.com | Bloomingville.com | Domainehome.com | Petitandsmall.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.